Czy w mojej lokalizacji można coś "wykręcić"? Aktualnie posiadam router B535-232 z anteną LTE od Cybertecha. Mój maszt wg. informacji z Orange daje możliwość agregacji pasm 900, 1800, 2100 i 2600 MHz. Obecnie średnia prędkość wynosi ok. 90 Mb/s. Czy da się u mnie wyciągnąć więcej? Jaki router byłby potrzebny? ZTE MF286D miałem, ale nic więcej nie dał i trafił do zwrotu.
AI: Podaj proszę swoją lokalizację (przynajmniej miejscowość lub okolice), żeby można było sprawdzić dokładniej warunki zasięgu i możliwości masztów.
62-430 Wylatkowo
AI: Masz może jakieś screeny lub dane z NetMonstera/HManagera albo z panelu routera – chodzi o parametry sygnału (RSRP, RSRQ, SINR) i ewentualnie wyniki speedtestów na różnych pasmach/agregacjach?
Tak, w załączniku.
AI: Podaj proszę swoją lokalizację (przynajmniej miejscowość lub okolice), żeby można było sprawdzić dokładniej warunki zasięgu i możliwości masztów.
62-430 Wylatkowo
AI: Masz może jakieś screeny lub dane z NetMonstera/HManagera albo z panelu routera – chodzi o parametry sygnału (RSRP, RSRQ, SINR) i ewentualnie wyniki speedtestów na różnych pasmach/agregacjach?
Tak, w załączniku.