logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można zablokować użytkownika na PW elektrody?

alikatek 22 Gru 2025 17:54 813 16
REKLAMA
  • #1 21787692
    alikatek
    Poziom 29  
    Ocena: 379
    Cześć.

Mam proste pytanie. Czy na PW elektrody mogę zablokować użytkownika? Jeżeli tak to w jaki sposób? Mam trudność z pewnym wypisującym do mnie tą drogą użytkownikiem i zaczyna mnie to już irytować.

Nie widzę takiej funkcjonalności a nie znalazłem w google odpowiedzi.

Korzystam z klasycznego stylu forum elektroda.pl

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 21787709
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6571
    alikatek napisał:
    Mam proste pytanie. Czy na PW elektrody mogę zablokować użytkownika?

Możesz
    alikatek napisał:
    Nie widzę takiej funkcjonalności

Jest taka funkcjonalność forum. Oto instrukcja krok po kroku.
    Kliknij na Forum elektroda.pl
    Zrzut ekranu z menu nawigacyjnego: „Strona Główna -> Forum elektroda.pl”
    następnie Edycja profilu
    Zrzut ekranu z menu forum z zaznaczoną opcją Edycja profilu
    i na Zablokowani (PW)
    Przycisk „Zablokowani (PW)” w menu profilu na forum elektroda.pl
    oraz na dole wypełnij pola w Zablokuj użytkownika
    Formularz blokowania użytkownika na forum elektroda.pl z polami loginu i powodu
    następnie potwierdź klikając w Zablokuj użytkownika
    Fragment formularza z przyciskiem „Zablokuj użytkownika” na forum elektroda.pl
    Będziesz miał z nim spokój dopóki nie zacznie nękać Ciebie z innego konta a wtedy ta sama procedura z takim oszołomem. Mam kilkudziesięciu zablokowanych chorych umysłowo użytkowników.
  • #3 21787715
    alikatek
    Poziom 29  
    Dzięki Ci wielkie. Szkoda że nie mogłem tego nigdzie znaleźć.
  • REKLAMA
  • #4 21787810
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 646
    Witam
    Takie pytanie - czy on wtedy wie o tym fakcie zablokowania czy nadal wypisuje, a wiadomość nie dociera?
    PozdrawiaM.
  • #5 21787815
    miroskop
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    mariann napisał:
    Witam
    Takie pytanie - czy on wtedy wie o tym fakcie zablokowania czy nadal wypisuje, a wiadomość nie dociera?
    PozdrawiaM.

Napisz do mnie na PW. Zablokowałem Cię więc obaj się dowiemy jak to działa.
  • #6 21787885
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6027
    Rzeczywiście na starym wyglądzie nie ma przycisku Zablokuj przy wiadomości, jest tylko na nowym wyglądzie.
    Zostanie przycisk wyprowadzony po 7 stycznia.

PS
    Po zablokowaniu nadawca powinien otrzymać informację, że nie może wysłać PW.
  • #7 21787921
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 646
    Tak to wygląda

Komunikat: użytkownik nie chce otrzymywać prywatnych wiadomości

Dziękuję.
  • REKLAMA
  • #8 21788146
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1230
    alikatek napisał:
    Mam trudność z pewnym wypisującym do mnie tą drogą użytkownikiem i zaczyna mnie to już irytować.

Gorzej jak gość do Ciebie wypisuje z multikont, jak do mnie dzieciaczek od rowerka spalinowego xD
  • #9 21788259
    alikatek
    Poziom 29  
    Właśnie miałem o to dopytać, czy zablokowany użytkownik wie, że został zablokowany. Jak widać wie i wie też z jakiego powodu. Super.

OPservator napisał:
    Gorzej jak gość do Ciebie wypisuje z multikont,

Jak każde takie konto będziesz blokował to w końcu się znudzi i odpuści. Żeby założyć nowe kolejne konto na elektroda.pl trzeba też założyć kolejny adres e-mail.

Dodano po 1 [minuty]:

gulson napisał:
    Rzeczywiście na starym wyglądzie nie ma przycisku Zablokuj przy wiadomości, jest tylko na nowym wyglądzie.

Dlatego nie mogłem tego znaleźć a wyszukiwarka nie podała satysfakcjonującej odpowiedzi. Faktycznie jest to zrealizowane tutaj dość dziwnie, w nieintuicyjnym miejscu. Oby taki przycisk pojawił się tam, gdzie będzie łatwo go znaleźć.
  • #10 21821499
    Ash Ketchum
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    Pozwolę że się wypowiem w tej sprawie bo to ja jestem tym zablokowanym przez autora. Otóż byliśmy przez dłuższy czas przyjaciółmi jak tylko okazało się że alikatek lubi pokemony i inne gry retro. I zaczęliśmy swoją znajomość od pw tutaj właśnie potem sms/telefon potem skype aż w końcu discord. I dzięki temu użytkownikowi dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy z elektroniki m.in jak mierzyć opampy. I jeszcze zaraziłem pozytywnie go pasją do pokemonów co zaowocowało kupnem konsol graniem w nie i nawet zbieraniem pluszaków i szyciem ich czyli robienie ich DIY. Nawet zaufałem mu i wysyłałem mu kasę na poczcie na zakupy w necie jak nie miałem konta w banku. Ale potem coś się zaczęło psuć i alikatkowi przeszkadzało że jestem przeciwny polityce, systemowi, korporacjom cenzurze internetu, słucham muzyki punkowej którą nazywał przesterem itp. I że się złościłem jak coś przeczytałem w internecie na ten temat. I w końcu mnie zablokował bo nie pasowała mu moja opinia na temat jego pracy w ochronie że był posądzany o różne rzeczy i że ja mam lepszą pracę bo jestem akustykiem w mcku i nie mam takich problemów. I nawet mi darują stłuczoną lampę XBO do projektora czy spalone drivery jak się musiałem odstresować głośną muzyką. I minęło trochę czasu i mi tego użytkownika brakowało. Więc postanowiłem napisać na pw na tematy elektroniczne gdzie użytkownik napisał że da mi szansę. I zdarzyło mi się poruszyć niewygodne tematy a potem już pisałem o sprzęcie elektronicznym itp. I alikatek napisał że nie chce o tym gadać i przestań do mnie pisać. Po czym znalazłem ten temat. Także to przeżyłem ale nie zamierzam pisać z multi konta ani nic zrozumiałem ale też nie jestem zabawką którą można wyrzucić do kosza jak się znudzi. Jak to przeczytałem wypiłem sporą ilość płynu z % wyćmiłem jednorazówkę całą i tydzień ryczałem. Ale mi przeszło. Piszę to żeby to ocenił ktoś z zewnątrz może sam admin. Bo ja uważam że porównywanie tego do pisania spamu przez dzieciaka od rowerka spalinowego jest nie na miejscu.
  • #11 21821518
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6027
    Ash Ketchum napisał:
    iszę to żeby to ocenił ktoś z zewnątrz może sam admin.

Nie mieszam się w Prywatne Wiadomości, sprawa między Wami. Co innego, jeśli konflikt wyjdzie na publiczne forum.
  • #12 21821895
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1230
    @Ash Ketchum każdy ma swoje wary i przywary, i albo druga osoba je akceptuje, albo trzeba się rozejść, żeby nie tkwić w toksycznej relacji - i dotyczy to wszelkich sfer relacji prywatnych - w relacjach zawodowych wiadomo - średnio mamy wybór, bo na szali jest kasa.
    Ja sam miałem jak myślałem grupkę przyjaciół - ale jak pojawił się kolejny, nowy, któremu zacząłem zawadzać, to wszyscy postanowili się na mnie wypiąć - łącznie z tym fałszywcem, któremu pożyczyłem 2000 PLN - a ja kasy nie pożyczam co do zasady, co pokazuje poziom zaufania.
    Czy mnie bolało? Ta, trochę tak. Czy wyszło mi to na złe? Nie, wyszedłem z absolutnie najgorszego szamba w jakim w życiu byłem - najwidoczniej zadawanie się z marginesem społecznym nie służy samorozwojowi. Zmieniłem pracę, podjąłem różne kursy - te bezpłatne i te płatne - odnowiłem pozwolenie radiowe, zrobiłem różne inne uprawnienia, kursy i szkolenia - które nawet z zawodem nie są związane, a z hobby.
    Ostatnimi czasy sami z siebie wyciągnęli do mnie rękę i zaprosili do wspólnej gry w Counter Strike'a - grzecznie odmówiłem - ale i tak poświęciłem ten moment na granie - z nowymi kolegami - do których oczywiście mam odpowiedni dystans emocjonalny - ot, zwykli koledzy do grania.
    Mimo że jestem dość młody, to swoje przeżyłem, życie mnie błogo nie traktowało - od licznych śmierci - bliższych i dalszych przyjaciół - tych starszych i tych zdecydowanie za młodych, by ten świat opuścić, przez grube problemy finansowe - częściowo zapoczątkowane tym, że pożyczyłem tamtemu wszystko, co na tamten moment miałem.

Sugeruję jedynie, że jeżeli ktoś Cię nie chce w życiu, to nie uszczęśliwiaj go na siłę, idź swoją drogą, Ty na tym zyskasz - a los tamtego nie powinien Cię już dalej interesować.
  • REKLAMA
  • #13 21822467
    alikatek
    Poziom 29  
    Uprzejmie proszę moderatora o zamknięcie tematu by nie wywołać niepotrzebnej dyskusji. Sprawy z PW nie powinny być wyciągane na forum publiczne a Administratorowi/moderatorowi nic do tego. Nie są stronami w sporze. Miałem swoje powody ucięcia kontaktu (i zainteresowany dobrze o tym wie ale nie podał ich w swoim poście) i nie zamierzam podejmować żadnych publicznych/prywatnych dyskusji w tej kwestii. To jest zamknięta kwestia. Temat spełnił swoje zadanie (przekazał wiedzę w jaki sposób można zablokować użytkownika)
  • #14 21822501
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2037
    alikatek napisał:
    Uprzejmie proszę moderatora o zamknięcie tematu

Autor tematu sam może zamknąć temat, podając powód zamknięcia.
  • #15 21822503
    alikatek
    Poziom 29  
    ta_tar napisał:
    alikatek napisał:
    Uprzejmie proszę moderatora o zamknięcie tematu

Autor tematu sam może zamknąć temat, podając powód zamknięcia.

Właśnie nie mogę ponieważ nie widzę przycisku zamknij temat jak to bywa w przypadku innych działów.
  • #16 21822508
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2037
    alikatek napisał:
    Właśnie nie mogę ponieważ nie widzę przycisku zamknij temat

Nie wiem czy przypadkiem nie było na ten temat jakieś uwag. Nie wiem czy piszesz z mobilnej aplikacji, czy że starego/nowego widoku na komputerze.
    Poszukaj tematu "brak przycisku Zamknij" i może sprawa się wyjaśni.
    Aktualizacja.
    Faktycznie w tym dziale nie ma przycisku Zamknij.
    Można wysłać raport o zamknięcie, będzie szybciej niż wpis w temacie.

Podsumowanie tematu

✨ Na forum elektroda.pl istnieje funkcja blokowania użytkowników na prywatnych wiadomościach (PW). Aby zablokować użytkownika, należy wejść w "Edycję profilu", następnie w zakładkę "Zablokowani (PW)" i tam dodać użytkownika do listy zablokowanych, co uniemożliwi mu wysyłanie wiadomości. W klasycznym stylu forum przycisk blokowania nie jest widoczny przy wiadomościach, lecz dostępny jest w ustawieniach profilu. Po zablokowaniu nadawca otrzymuje informację, że nie może wysłać PW. Problem pojawia się, gdy użytkownik nęka z wielu kont, co wymaga blokowania każdego z osobna. Założenie nowego konta wymaga nowego adresu e-mail, co ogranicza nadużycia. Dyskusja zawierała także przykłady praktyczne i uwagi dotyczące działania systemu blokad oraz relacje między użytkownikami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA