l34rtek napisał:Ok, jeżeli zamontuję ją na uziemionym kominie to bedzie wystarczające? Czy jeszcze to trzeba połączyć ze sobą?
Połącz uziemienie komina z masztem antenowym.
l34rtek napisał:To którą wybrać?
Tę pierwszą, "krokodyla".
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie taml34rtek napisał:Ok, jeżeli zamontuję ją na uziemionym kominie to bedzie wystarczające? Czy jeszcze to trzeba połączyć ze sobą?
l34rtek napisał:To którą wybrać?
l34rtek napisał:Ok, jeżeli zamontuję ją na uziemionym kominie to bedzie wystarczające? Czy jeszcze to trzeba połączyć ze sobą?
_kli_ napisał:Spośród tych dwóch wybrałbym ... trzecią - np. https://sklep.telmor.pl/pl/p/Antena-logarytmiczna-Vela-Combo-UHFVHF-5G-Protected-RF-STERN/723. Do odbioru z Rusinowa trzeba zmontować ją tak Link.
Każdy z doradzających na forum może mieć inne doświadczenia i preferencje. Zatem nie zdziw się, że odtrzymasz kilka różnych propozycji. W korzystnych warunkach odbiorczych prawdopodobnie wiekszość zda egzamin.
Wzmacniaczem (na razie) nie zawracaj sobie głowy, bo przy odbiorze z Rusinowa teoretcznie nie będzie ci potrzebny.
l34rtek napisał:ten logarytmicznej nie widziałem żeby ktoś miał w pobliżu
l34rtek napisał:Miałem siatkę combo+ od telmora to oddałem bo połowy nie łapała
_kli_ napisał:Teraz to chyba nawet kojarzę ... gdzie? Podejrzewam, że w tej nowej lokalizacji na dachu, dałaby radę.
l34rtek napisał:Antenowy zawrót głowy, ten logarytmicznej nie widziałem żeby ktoś miał w pobliżu.
collie2 napisał:T-100 czarny full miedź 1,13mm 2155 od Televesa.
collie2 napisał:T-100 czarny full miedź 1,13mm 2155 od Televesa.