logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera BK7252UQN48 AU3452XB: zdjęcia wyzwalane ruchem zamiast wideo?

Externet 03 Kwi 2026 04:09 381 4
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21876442
    Externet
    Poziom 6  
    Dzień dobry wszystkim.
    Nowoczesna kamera monitorująca wykorzystuje układ scalony BEKEN BK7252UQN48. Inny numer to AU3452XB. Wykonuje niekończące się wideo i posiada Wi-Fi, wykorzystuje pamięć micro SD, wykrywa ruch i działa na wbudowanym małym ogniwie litowym.
    ----> Jak zmodyfikować / ulepszyć, aby zapisywać zdjęcia wyzwalane ruchem - migawki! BRAK zainteresowania trybem wideo.

Jestem ekstremalnie sfrustrowany Nie mogę znaleźć tego samego typu małej/taniej kamery robiącej ZDJĘCIA! Nie mogę uwierzyć, że będąc zdolnym do wideo, nie może robić zdjęć! Pomocy!
    Wygląda jak :

Reklama mini kamery z ikonami: detekcja ruchu, sterowanie zdalne, nagrywanie w pętli i karta TF.

AI: Jaka jest marka i dokładny numer modelu kamery/modułu, lub link/zdjęcie płytki i całego urządzenia ?
    Generyczna chińszczyzna; otwierane w celu znalezienia jaki chip jest w środku.
    AI: Czy sprawdziłeś aplikację / interfejs internetowy producenta pod kątem jakichkolwiek ustawień "migawki / zdjęcia / nieruchomego obrazu" lub "obrazu alarmu ruchu" i czy pytasz o normalną zmianę ustawień, czy ulepszenie oprogramowania układowego / sprzętowego ?
    Nie opublikowano żadnych informacji od producenta ani sprzedawcy.
  • REKLAMA
  • #2 21879455
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Ocena: 12506
    Ale czy chcesz używać oryginalnego oprogramowania układowego czy niestandardowego?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21879652
    divadiow
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    Nie mogę powiedzieć, że zauważyłem pożądaną funkcję w żadnej z aplikacji dostarczanych z tymi kamerami, nie żebym specjalnie szukał tego wymagania.
  • REKLAMA
  • #4 21879689
    gbksiazczak
    Poziom 31  
    Ocena: 317
    Externet napisał:
    Jestem ekstremalnie sfrustrowany

Nie ma się co tak frustrować - takie kamerki kosztują grosze, bo PRC narobiła tego całe mnóstwo
    jako taki miniaturowy "monoblok" - próbują to sprzedać/upłynnić, więck osztuje niewiele i daje to, co daje.
    Kamerka oczywiście potrafiłaby robić zdjęcia ale trzeba byłoby przeprogramować ten "monoblok",
    co nie jest  łatwe, czyli tanie. Możesz się upierać i poświęcić wiele godzin, bez gwarancji sukcesu,
    żeby zrobić reengineering i wpisać/zaprogramować swoje oczekiwania.
    Możesz też kupić aparat wyzwalany ruchem ale... nie wiadomo ile będzie kosztował i czy bedzie
    miał wszystkie funkcje tego "małego taniego okazu, który jest jaki jest".
    Też mam kaką kamerkę za 2 U$D.
  • #5 21880495
    Externet
    Poziom 6  
    Dziękuję, panowie.
    Nie obchodzi mnie, czy firmware jest taki czy inny. Po prostu chcę zdjęcia zamiast zmuszania mnie do wideo, a zdaje się, że żaden producent takich i podobnych nie implementuje takiego trybu foto, przez co klient musi się długo przeklikiwać, żeby wyszukać interesujący go kadr. Głupie chińskie podejście. Zdjęcia można zrobić za tę samą niską cenę produktu, ale jestem zmuszony do zakupu zawodnych "kamer trailowych" za ~100 razy wyższą cenę.

To już ma być kamera "wykrywająca ruch". Nie mogę znaleźć arkusza danych układu scalonego, aby sprawdzić, czy prostą zworkę na jej wyprowadzeniu można ustawić na zdjęcia. Jeśli masz do niego dostęp, podziel się nim. Układ scalony to Beken BK7252UQN48. Nie mam możliwości ani umiejętności zmiany jego oprogramowania :-(

Jestem po zasilaniu 5V, snapshoty z detekcją ruchu zapisywane na wewnętrznej karcie pamięci. Żadnych wymyślnych dodatków. A wszyscy producenci naciskają na Wi-Fi i więcej wygód. Nie potrafię nawet rozróżnić po reklamowanych funkcjach, czy to, co sprzedają, wymaga obowiązkowego Wi-Fi do działania; lub może działać bez niego, lub nadal zapisuje obrazy, jeśli połączenie bezprzewodowe zostanie utracone...
REKLAMA