Witam. Projektuje zgrzewarkę do ogniw 18650, nie chce chińszczyzny która nie działa tak jak bym chciał i daje nierówny impuls, a przy okazji chce zrobić porządnie i według własnych założeń oraz nauki. Założenia:
-esp32-c3 super mini
-MOT mikrofala przewinięty 35mm2+
- gotowy OLED 1.3" na SH1106 + enkoder EC11
-detekcja fazy przez zero na H11AA1
-2x czujnik temp. jeden na MOT drugi na tranzystor główny
-tranzystor BTA41 + MOC3021
-wentylator 12v
-detekcja kontaktu elektrod ( autoweld)
-zasilanie 12v->HLK-10M12 , 3.3v-> przetwornica DC-DC BUCK
Na schemacie nie ma pullup do triggera ale jest wbudowany w moduł OLED+EC11 więc ich nie umieszczałem tak samo jak do wyświetlacza. Nie jestem pewny co do połączenia wszystkiego do ESP32 i doboru rezystorów. Proszę o konstruktywna krytykę jestem otwarty na wszystkie poprawki . oczywiście jeśli wszystko wyjdzie to podzielę się kodem schematami i zaprezentuje całe urządzenie. Podsyłam schemat w .kicad_sch oraz .pdf
Pozdrawiam !
-esp32-c3 super mini
-MOT mikrofala przewinięty 35mm2+
- gotowy OLED 1.3" na SH1106 + enkoder EC11
-detekcja fazy przez zero na H11AA1
-2x czujnik temp. jeden na MOT drugi na tranzystor główny
-tranzystor BTA41 + MOC3021
-wentylator 12v
-detekcja kontaktu elektrod ( autoweld)
-zasilanie 12v->HLK-10M12 , 3.3v-> przetwornica DC-DC BUCK
Na schemacie nie ma pullup do triggera ale jest wbudowany w moduł OLED+EC11 więc ich nie umieszczałem tak samo jak do wyświetlacza. Nie jestem pewny co do połączenia wszystkiego do ESP32 i doboru rezystorów. Proszę o konstruktywna krytykę jestem otwarty na wszystkie poprawki . oczywiście jeśli wszystko wyjdzie to podzielę się kodem schematami i zaprezentuje całe urządzenie. Podsyłam schemat w .kicad_sch oraz .pdf
Pozdrawiam !