logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ledvance Smart+ Indoor Flex RGB + Tunable White BK7231T, parametr 24?

senyanekit 24 Maj 2026 05:59 366 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21908949
    senyanekit
    Poziom 2  
    Po kilku godzinach testów udało mi się opracować mniej lub bardziej funkcjonalną wersję paska LED.
    Co jest obecnie dostępne:
    Regulacja jasności kolorów
    Wybór koloru
    Regulacja jasności "bieli" poprzez zmianę temperatury barwowej.

Próbowałem użyć parametru 24, ale w tym przypadku pasek zachowuje się nieprzewidywalnie.

W załączniku konfiguracja:
    Kod: JSON
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Z góry przepraszam, jeśli formatowanie nie jest zgodne z wytycznymi forum.

Przetłumaczone z DeepL.com (darmowa wersja)
  • REKLAMA
  • #2 21909301
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Ocena: 12881
    Hej, czy możesz zdefiniować, jakiego rodzaju wadliwego zachowania doświadczasz? Jak się zachowuje i jak oczekujesz, że będzie się zachowywać?
    senyanekit napisał:

Próbowałem użyć parametru 24, ale w tym przypadku pasek zachowuje się nieprzewidywalnie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21909404
    senyanekit
    Poziom 2  
    >>21909301 Dzień dobry!
    Jeśli parametr 24 jest włączony, występują następujące problemy:
    Regulacja temperatury barwowej - przy wyłączonym parametrze 24 działa on jako regulacja jasności podświetlonej białej diody LED (która w rzeczywistości jest dość żółta); gdy parametr 24 jest włączony, działa on jako regulacja jasności białego światła (tym razem z diody LED RGB);

Wybranie koloru z palety aktywuje podświetloną białą diodę LED, a przybliżony kolor wybrany w palecie włącza się bardzo słabo na diodzie LED RGB. Jeśli jednak ustawisz suwak bieli w regulatorze temperatury barwowej na maksimum, zmiana koloru zacznie działać (prawdopodobnie działa jako regulacja jasności diody LED RGB);

LED Dimmer/Brightness działa wyłącznie jako regulacja jasności dla diody LED RGB; podświetlona biała dioda LED nie zmienia jasności i pozostaje zapalona.
REKLAMA