logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić efektowne świecące lampki DIY? Koszty i trudność wykonania

Tomek110 09 Lut 2006 21:51 1292 9
REKLAMA
  • #1 2282418
    Tomek110
    Poziom 11  
    Czy mozecie mi powiedziec podpowiedziec jak łątwo i fajnie zrobić jakies świecące lampki czybłyki takie wiecie bajery zeby fajnie wygladało tak ise pytam z Ciekawości i czy jest to trudnie i jak to zoribć i koszt wszystkiego
    Moderowany przez zdzich42:

jesteś pewien, że piszesz po polsku?

• REKLAMA
  • #2 2282448
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    O Jezu !!!! Napisz to jeszcze raz w języku białych ludzi........
    Pozdr.J.
  • #3 2282537
    Tomek110
    Poziom 11  
    chciałem się dowiedzieć czy można zrobić jakieś fajne świecące bajery ze światełek żeby fajnie wyglądało i czy to jest trudne a jeśli nie to jak to zrobić icio będzie do tego potrzebne . Chodzi mi oo jakieś światełka wiesz coś co fajnie wygląda
  • REKLAMA
  • #5 2290981
    mateur
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    No to musisz się określić do czego chcesz podłączyć te "bajery"
    jest bardzo dużo możliwości.........komputer ,ściany, biurko, sprzęt.........
    najpierw coś wymyśl, potem pogadamy

:D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 2290993
    KaeRTe
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Zrobić jest łatwo, są nawet gotowe zestawy Norda czy Jabla. Ceny są rózne od 7 zł w góre. Do tych prostszych wystarczy lutownica i troche chęci, do tych bardziej skomplikowanych potrzeba jeszcze troszke umiejętności.
  • #8 2301481
    Tomek110
    Poziom 11  
    chodzi mi o jakies kolorowe do kompa lub jakieś co reaguje na muzyke jakieś co fajnie wygląda albo moze sami po5radzcie coś bajeranckiego co dobrze wyglada i jest ciekawe jak się nazywa igdzie kupić i cojest potrzebne do montarzu
  • #9 2301694
    mateur
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam
    No to jak do kompa no to możesz sobie podświetlić budę, zrobić neonek pod klawiaturę, wizualizator do winamp'a...
    jest tego trochę , no i oczywiście zawsze możesz sobie coś samemu wymyślić np. coś z pleksy :D . Ja sam mam parę tych świecidełek.

Pozdrawiam :D:D:D
  • #10 2302166
    navy4
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    ja ci proponuje wsadzic latarke do srodka obudowy i mozesz sobie nia mrugac
    pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wykonania efektownych, świecących lampek DIY, szczególnie do zastosowań komputerowych lub reagujących na muzykę. Wskazano, że istnieje wiele możliwości, w zależności od miejsca montażu (np. obudowa komputera, biurko, ściany) oraz rodzaju efektów świetlnych (stałe świecenie, miganie, reakcja na dźwięk). Do prostych projektów wystarczy lutownica i podstawowe komponenty, natomiast bardziej zaawansowane wymagają większych umiejętności. Polecono gotowe zestawy firm Nord i Jabl, dostępne od około 7 zł, które ułatwiają montaż. Przykładowe pomysły to podświetlenie obudowy komputera, neony pod klawiaturę, wizualizatory muzyczne (np. do Winampa) oraz konstrukcje z pleksiglasu. Koszty zależą od stopnia skomplikowania i użytych materiałów. Proste rozwiązania mogą obejmować nawet latarkę umieszczoną wewnątrz obudowy do efektu migania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA