Matko święta ja mam ten wzmacniacz :/ Juz miałem nadzieje że to nie ten.
Na allegro oczywiście piekny opis drobna usterka naprawa wyszła 40 zł i takie dyrdymały.
Jak go otwarłem i zobaczyłem te luty to padłem ma morde za przeproszeniem ścieżki dosłownie poodklejały sie ok płytki !! ani jeden tranzystor nie wyszedł elektronikowi jak trzeba prócz TIP'ów.
Pierwsza rada: nie trzymaj lutownicy tak długo przy płytce !!!!
Druga rada w tak mocnym wzmacniaczy trany kluczujące (irfz44n o dziwo znalazły sie też 2 x irfz34n ) dajemy oryginalne firmy IRF !! koszt 1.6 zł za sztukę to nie dużo!!
Grzanie może być spowodowane tym, że po stronie PNP wlutowane są 2 rodzaje !! tranzystorów oryginalne a1186 (po 7 zł sztuka) i dołozone B817 (po 3.8 zł sztuka):/
Cyny na lutach dane tyle co kot napłakał, oczywiście łączenie niektórych tranów w końcówce za pomoca krótkich drucików, bo "przypadkowo poodpadały" scieżli od temperatury lutownicy.
Nie wspomnę o poszarpanych podkładkach silikonowych, przez co mały ruch tranzystorami i stykają sie one z masą, co nie jest zbytnio porządane.
Musze jedynie przyznać, że TL wymieniony profesjonalnie
Od jutra zaczynam zabawe, bo po podłączeniu pod zasilacz z kompa 10A przy włączaniu przetwornicy zasilacz sie wyłącza.
Ogólnie jak bym wiedział stan faktyczny to w życiu nie dałbym więcej niż 250 zł za ten shit:/
Pozdrawiam sprzedającego
Kolega zmieni sposób i styl pisowni. Obecny jest nie do przyjęcia.
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
(dj-MatyAS)