WSTĘP
Jest to moja pierwsza konstrukcja, która była gotowa kilka miesięcy temu ale była w surowym stanie bez obicia, aż natrafiłem na strychu na podróbę skóry ze starego kompletu wypoczynkowego
BUDOWA
Skrzynia została zbudowana ze starych, pociętych drzwiczek od meblościanki, poskręcana wkrętami do drewna i uszczelniona/sklejona dodatkowo wikolem. W środku wygłuszona watą, na zewnątrz obita sztuczną skórą. Wymiary:
GŁOŚNIK
Głośnik to STX GND-22-120-4-SS, chyba najlepszym powodem jego wyboru to w miarę dobra cena i jakość.
NAPĘD
Układ wzmacniacza zbudowany w oparciu o TDA7294 chłodzony radiatorem ze starego zasilacza
ODSŁUCH
Jestem bardzo zadowolony ponieważ do tej pory prawie nie słyszałem basu w starych kolumnach SHARPa. Zdecydowałem się specjalnie na większą budę, może i przy bardzo szybkich piosenkach trochę zamula ale potrafi zamruczeć. Zapraszam chętnych na odsłuch
KOSZT
STX GDN-22-120-4-SS 49,0 zł +przesyłka za pobraniem 21zł = 70zł
Terminal 4,6 zł
Wzmacniacz 29,41 zł
Filtr 19,85 zł
Zasilacz 33,56 zł
Reszta znaleziona w domu.
--------------------
ok. 155zł
ZAKOŃCZENIE
Jako, że ten sub był moją pierwszą tego typu konstrukcją, przy następnej będę wystrzegał się kilku błędów z tej konstrukcji, for example: zamontować na przodzie jakąś diodę sygnalizacyjną, iż sub działa i włącznik ponieważ niekiedy nie chce mi się nurkować pod biurko go załączyć
Jedni mogą za chwilę napisać, że słaby napęd ale do mojego pokoju w zupełności wystarcza. Konstrukcję mogę uznać za udaną
Niestety foty z budowy po awarii HDD się skasowały i mam tylko takie:
Fajne? Ranking DIY