logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moc wzmacniacza Zodiak DSS 402 przy 4 omach i tuning wyglądu

szatan666 06 Sie 2006 16:19 3153 16
REKLAMA
  • #1 2886402
    szatan666
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    witam mam pytanie jaką ma w/w wzmacniacz moc przy 4 omach bo mam podłaczony subwoofer audion 0808 w tubie i skrzynie z głośnikiem sisteka 999 i chodził mi kiedyś na 1\2 mocy przez 8 godzin i się wogóle nie zagrzał to dobry znak czy ...??? prosze o pomoc!!!!
  • REKLAMA
  • #3 2886545
    szatan666
    Poziom 15  
    wiesz mój wyglada tak ale ja chce dac do niego jakieś bajerzase diody tylko nie wiem jak i gdzie?? bo zasilanie diodek zrzuciłem już do wzmaka zasilacz!!! jakiś pomysł bym prosił byle jaki nawet tandetny ale wykorzystam:)

Dodano po 57 [sekundy]:

Moc wzmacniacza Zodiak DSS 402 przy 4 omach i tuning wyglądu

Dodano po 58 [sekundy]:

mam tylko ten tylny neonik i nie wime co więcej dorobić brak mi weny :(
  • #4 2886572
    DJ Volt
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    AAAAA nie podpowiadajcie, bo jeszcze bardziej go zniszczy ;(.
  • REKLAMA
  • #5 2886578
    szatan666
    Poziom 15  
    pewnie chodzi ci o ten naklejki ????? już ich nie mam bo to zdjęcie z przed wczoraj!!!! i prosze o zwracanie się do mnie bo ja tesz jestem w tej rozmowie:(

Dodano po 7 [minuty]:

kurcze już nikt mi nie chce podac pomysłu jak zrobić go kolowszym!!!! widze ze jest bardzo mało ludzi słuzących pomocna dłonią :( :(
  • #6 2886665
    DanielzaplatA
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    siema szatan!! wszystko się da! na początek zmień podświetlenie zodiaka na kolor jaki ci się podoba najlepiej NIEBIESKI lub CZERWONY gwarantuje zajefajny efekt!! potem na inny kolor jakiś neon w koło ZODIAKA. następnie (jeśli masz w pokoju żarówkę UV) są do kupienia takie specjalne pisaki mógł byś ZODIAKA popisać jakoś u góry np. DJ.SzataN albo Zodiak itp. w dzień nie widać jak go popisałeś ale kiedy w nocy zaświecisz lampę UV będzie widać!! naprawde super efekcik koleś tak ma.
  • REKLAMA
  • #7 2886912
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    Wsadź sobie w lampy pokojowe czerwone żarówki i skończ wymyślać. Takie moje zdanie. Moc zodiaka to zależnie od wersju 2x10 i 2x15W 8R. Twój ma 2x15W.
  • #8 2887015
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 757
    ALTON-popieram :D
  • #9 2887078
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Wygląd zewnętrzny tęz ważny ale i może do środką cos włożyc, by powiało nowoczesnosćia? Ja np. włozyłem wyświetlacz miernika częstotliwości z radia samochodowego, wiesz, takiego co ma gałkę do srojenia ale i włąsnie cyfrowo pokazuje częstotliwośc taki na scalaku firmy Sanyo. Jedynie co , to zmieniłem wyświetlacz na większy no i jego kolor, najfajniej to mi wyglądał zielony. Wmontowałem go w przednia ściankę wycinając w niej prostokątny otwór tuż pod logo zodiaka a nad diodami wysterowania. Tylko trzeba ten otwór wykonac ostrożnie i starannie wygładzić krawędzie, bo w podświeleniu żarówkami od góry niestaranność wychodzi.
  • REKLAMA
  • #10 2887196
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 2887243
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 757
    amator2 stereo napisał:

a z zewnatrz przeciez wyglada fajnie :)
    Zodiak ladnie wyglada?Zalezy od gustu!Wedlug mnie to jest przydki jak noc :D Ladnie to wyglada np.TOSCA,RADMOR itp.
  • #12 2887319
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 877
    marian1981.02 Zgadzam się z tobą że "Radmor" ładnie wygląda,ale zobacz to:(Uratowany z rąk oprawców 2 tygodnie temu) :cry: :cry: :cry:
    Załączniki:
    • Moc wzmacniacza Zodiak DSS 402 przy 4 omach i tuning wyglądu Obraz 003.jpg (27.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 2887326
    Jarema
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 32
    Witam,
    Pozwolę sobie udzielić pewnej rady.
    Mianowicie zamiast poprawiać fabrykę lepiej przecież skoczyć do pierwszego lepszego hipermarketu i kupić sobie cudo, które będzie je*ać po oczach kolorowymi świecidełkami, pierdzieć a na dodatek w głośniczkach będą zamontowane niebieskie (sic!) diody - gwarantuję będziecie w siódmym niebie.
    Takie jest moje zdanie na temat wsadzania diodek, neonów itp. pierdół nie dających nic!
    Jak widzę kolejnego maniaka niebieskich diodek to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera...
  • #14 2892612
    szatan666
    Poziom 15  
    to niech ci sie otwiera ale każdemy podoba się coś innego... na temat gustu się nie dyskutuje!!! i sory za błedy bo mam dyslekcje i taki ter rózne dys...!:) teraz mam technicsa clas a !!! fajny!!!
  • #15 2892927
    painlust
    Specjalista - wzmacniacze gitarowe
    Ocena: 747
    nie obraź się ale jak ktoś ma nika szatan666 to nie powinien mieć kiczowatych, dyskotekowych upodobań i gustów. Choć czasy się zmieniają...
  • #16 16614253
    stakkatron
    Poziom 10  
    Qbuś napisał:
    marian1981.02 Zgadzam się z tobą że "Radmor" ładnie wygląda,ale zobacz to:(Uratowany z rąk oprawców 2 tygodnie temu) :cry: :cry: :cry:

Popękały mi oczy :D
    A jak ktoś ma nicka szatan666 to powinien podświetlić sobie wszystko czarnymi diodami :P
    Sorry za odkopanie wątku ale ten DioRadmor, no nie mogę :D :D :D
  • #17 16614360
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 877
    Uspokoję cię trochę, tuner wrócił na swoje miejsce ( i odzyskał dawny wygląd) Radmorowi jeszcze troszkę brakuje, ale grzecznie czeka :D .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wzmacniacz Zodiak DSS 402 ma moc wyjściową zależną od wersji, wynoszącą około 2x10 W lub 2x15 W przy obciążeniu 8 omów; model użytkownika prawdopodobnie dysponuje mocą 2x15 W. Praca na połowie mocy przez dłuższy czas bez przegrzewania jest normalnym zjawiskiem i świadczy o poprawnym działaniu urządzenia. W dyskusji poruszono również kwestie tuningu wizualnego wzmacniacza, takie jak zmiana podświetlenia na kolory niebieski lub czerwony, montaż neonów, zastosowanie pisaków UV do znakowania obudowy oraz instalacja wyświetlacza częstotliwości z radia samochodowego. Wskazano także na możliwość modernizacji wnętrza urządzenia, np. wymianę kondensatorów, aby poprawić jego parametry. Opinie na temat estetyki Zodiaka są podzielone, z porównaniami do innych marek jak Radmor czy Tosca. Dyskusja zawierała także krytykę i żarty dotyczące dekoracji świetlnych, podkreślając różnorodność gustów użytkowników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA