Witam dzisiaj mam zaszczyt zaprezentować Wam moja najnowsza konstruckję a mianowiecie Naświetlarkę UV do płytek PCB
OPIS:
Naswietlarka wykonana jest z płyty wiórowej (pozstawa i wieko) i sklejki 10mm (ścianki), Całość pomalowana na 2 kolory czarny i żółty jak widać
W środku zamontowałem 4 świetlówki UV każda o mocy 8W. Nad nimi jest szyba na której kładziemy płytki do naswietlania. Poe robocze jest wielkosci kartki A4. Do poprawnego działania swietlówek trzeba było podłaczyć jeszcze 4 startery i 2 stateczniki. z tyłu gniazdo zasilania (takie jak w komputerze) bezpiecznik, a z przodu włacznik.
Wieko jest oklejone na brzegach kantlaminatem który przprasowyje się żelazkiem a nastepnie odcina nadmiar.
Poniżej kolekcja fotek z budowy a także fotek końcowych
JUŻ NIEDŁUGO w servisie Allegro bedziecie mogli kupić pełen opisj JAK ZBUDOWAĆ NASIWETLARKĘ UV
(kiedyś już coś podobnego wystawiałem JAK ZBUDOWAĆ SUBWOOFER 100W, podradniik cieszy się bardzo duzym zainteresowanie) Polecam wszytskiem ten poradnik zaglądajcie na moje aukcje (nick: nelik_stg) albo piszcie.
Fajne? Ranking DIY