logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak estetycznie zamontować nowe włączniki w obudowie PC? Pomysły i inspiracje

fenixgsm 21 Lis 2006 17:44 1134 9
REKLAMA
  • #1 3247835
    fenixgsm
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Witam. Zakupilem nowe wlaczniki do mojego PC'ta i mam problem z ich zamontowanie. Chce to zrobic jakos fajnie a nie mam zadnych pomyslow. zamieszczam pare fotek (nie sa za piekne ale robione telefonem). Moze wam cos przyjdzie na mysl gdzie je moge zamontowac.

Wymyslilem ze moge na gorze przyspawac taka skrzynke jak zasilacz wmontowac tam wlaczniki i wyprowadzic weze takie jak sa w butli od gazu i przymocowac do budy. Co o tym sadzicie??
  • REKLAMA
  • #3 3248064
    zicherek2
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Jak jusz chcesz mieć takie "hebelkowe" przełączniki to kup jakieś estetyczniejsze... ja bym proponował na zaślepce 5,25" i było by wtedy elegancko.... choć lepiej by wyglądało gdyby było ich więcej...
  • REKLAMA
  • #4 3248162
    fenixgsm
    Poziom 15  
    Wlaczniki zostawie te co sa. Nie cche w zatoce 5,25. Chodzi mi o gorny panel. Co myslicie o moim pomysle z tymi wezami od gazu??
  • REKLAMA
  • #5 3248606
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Mysle, ze z tymi wężami osiągniesz 100% odpustowości, kiczu, i tragedii estetycznej.
  • REKLAMA
  • #7 3249738
    DntSLn
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Ja bym te przełączniki podmienił na takie świecące, mają plastikowa końcówkę i będą bardziej pasowały. A z wężami od gazu moze być ciekawie jak to ładnie pomontujesz, mozesz je pomalować, albo włączniki umieścić na butli z nosem (starej gaśnicy samochodowej).

Myślmy optymistycznie, pozdrawiam kuba:)
  • #8 3249813
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 3252317
    fenixgsm
    Poziom 15  
    o ten pomysl z NOS jest ok. Znalazlem jakas stara gasnice i mam pytanie. Na jaki kolor moge ja pomalowac?? Na czarno czy czerwono. Weze mam czewrwone. Moge w tej butli wywiercic ,,dziure" na zlaczke do weza?? nic mi nie roz.... A jeszcze jedno skad Dn'tSLn wiesz jak mam na imie??
  • Pomocny post
    #10 3268080
    DntSLn
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Tak jak napisałem na PW, ja równierz mam na imię Kuba.

W butli możesz wiercić, ale spuść cały gaz/płyn ze środka. Butla musi być pusta:)

Butle pomaluj tak jak chcesz.. proponuje malowanie piecowe na czarny mat i jakaś naklejka na butli albo coś namalowanego na czerwono:)

Co do malowania węży to proponuje warstwowe "psikanie" spayem.

Pamiętaj że pomysłowość nie boli i łatwo się zradza... jak bede miał chwilke to wrzuce foto mojego kompa. Jak narazie jest w fazie początkowej tuningu:) Pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Tematem dyskusji jest estetyczne zamontowanie nowych przełączników w obudowie komputera PC. Autor posiada klasyczne, dźwigniowe przełączniki i rozważa ich montaż na górnym panelu obudowy, proponując przyspawanie skrzynki podobnej do zasilacza oraz wykorzystanie węży gazowych do wyprowadzenia przełączników. Uczestnicy forum sugerują wymianę przełączników na bardziej estetyczne, np. świecące z plastikową końcówką, oraz montaż na zaślepce zatoki 5,25". Krytykują pomysł użycia węży gazowych jako kiczowaty i nieestetyczny, ale niektórzy zachęcają do kreatywności i nietypowych rozwiązań, np. umieszczenia przełączników na starej butli gaśniczej (NOS). Wskazano, że butlę można pomalować na czarno mat lub czerwono, a węże można malować sprayem warstwowo. Zaleca się opróżnienie butli przed wierceniem otworów na złączki. Podano także linki do stron z inspiracjami moddingowymi (mofocases.com, moddigzone.com, dzikie.net) oraz sugestię wykonania osobnej skrzynki na przełączniki i regulatory. Dyskusja łączy techniczne porady z estetycznymi i artystycznymi uwagami dotyczącymi tuningu obudowy PC.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA