Taki sobie niby głupi projekt ale zapewniam że bardzo skuteczny w samochodzie.Tych sygnalizatorków zrobiłem już chyba z kilkaset sztuk i to do różnych samochodów.
Fajne? Ranking DIY
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam
gulson napisał:
Przedstawiony sygnalizator informuje kierowcę, jeżeli w czasie jazdy nie zostały włączone światła oraz przy wyłączonym silniku światła pozostały włączone.
gulson napisał:Jeden z przewodów należy podłączyć do bezpiecznika "prądowego" od stacyjki, drugi do bezpiecznika świateł postojowych.
gamid napisał:po co jakies kobinacje i wynalazki budowac skoro mozna kupic orginalny buzer 3-24V i go podłączyc.a tym bardziej mozna kupic taki sam tylko w zestawie z opisem
krzychu72 napisał:
Witam. Jestem amatorem. Czy ktoś mógłby opisać schemat jak można podłączyć sam buzer? Gość w sklepie mignął mi opakowaniem przed oczami ale na pewno był tam schemat jak to podłączyć. I jeszcze jedno laickie pytanie: czym odczytac pliki schematów z rozszerzeniem .djvu ? Dzięki
Cytat:"Przetwornik wytwarza sygnał dźwiękowy" [...] "Następnie zalano klejem termoutwardzalnym, pozostawiając 2 przewody zasilające"
zegar 32 napisał:W mojej Astrze (96r) wystarczyło wyjąc fabryczny buzzer i dolutowac do niego mostek prostowniczy. Calość podlaczyc pod dwa przewody przy przelączniku świateł czarny i zółty gruby