Witam wszystkich!Chciałem dzis zaprezentować wam swoje estradówki na 12" Alpharda RW 120B81 .Pomimo tego że to Alphardy, to myślę, że jednak to w miarę dobre głośniki.Schemat konstrukcji skopiowałem z elektrody.Przedstawiam go poniżej.Częstotliwości jakie to gra nie testowalem żadnym programem, ale uderzenie jest bardzo mocne i twarde.Płyta ma 18 mm grubości.Kolumny oklejone są siwym kocem.Myślę że ładnie się prezentują.Zdjęcia nie najlepszej jakości bo robiłem je telefonem.Grałem nimi na szkolnych imprezach i były małe proglemy, bo nauczycielki cały czas przyłaziły i mówiły mi żebym ściszył bo dzieciakom się w brzuchach przewraca i płaczą
Więc nie szalałem wtedy za mocno.Dopiero gdy odpaliłen je w dużej remizie strażackiej to pokazały na co je stać.Okna były troche wyżarte przez korniki i dwie szyby musialemim zasponsorować
.Grałem wyedy na końcówce peavey 2x350 rms/8 ohm, do tego ldm smx 10 na przedwzmacniacz i myślę ze pokazały wtedy 100% mocy.Z danych na pudełku wynika że głosniki mają 400 w rms, ale mysle, że to troche przesadzone.Moim zdaniem mają jakieś max 300w.Jedynym mankamentem jest to, że zapomniałem wyciąć dziur, żeby można było wyjąć głośniki, przez co nie mogłem zrobić fotek głośnikom(fotki przetworników pobrałem ze strony), ale to jeszcze można zrobić.Piszcie, oceniajcie i pytajcie.Pozdr digger4.
Fajne? Ranking DIY