Siemka.Do budowy tych kolumn skłoniła mnie wasza miłość do głośników STX'a.Chciałbym pokazać wam coś innego bo praktycznie na elektrodzie to caly czas tylko STX to,a STX tamto.A przecież na świecie są też inne firmy produkujące świetne głośniki.Po budowie moich odwrotek na 12"(troche zjechanych na tym forum) postanowiłem zobić coś na 15".W planach było,że nowe pudła mają byś identyczne jak poprzednie(chciałem mieć taki ładny zestaw 2x12 i 2x15).Traf chciał,że rozpadał się lokalny zespół i praktycznie za bezcen kupiłem dwie fajne piętnastki.Puźniej to już było zbieranie kasy i robota.Na dzień dzisiejszy w 99% skończona jedna paka(brak rączek i terminala) .Na dokończenie drugiej narazie brak funduszy:(.Paczki składałem u kolegi w warsztacie i wczoraj przywiozłem już jedną do domu.Co do efektu to WOW!!!!Kop niesamowity!Moje na 12" nawet bez porównania.Tak na słuch to nawet dosyć nisko schodzi i co najwazniejsze jest bardzo,bardzo głośna!Glośniki jakie zastosowałem to Hi-sound PRO-1586.W sumie za 300 zł dwie sztuki to chyba okazja.Projekt identyczny jak w przypadku 12".Naprawde wszystko ładnie się zgrywa(chyba głośnik wpasował się w ten typ obudowy).Polecam wszystkim konstrukcje na takich głośnikach.
Pozdr.
Pozdr.
Fajne? Ranking DIY