Wiem, że temat był poruszany już wielokrotnie, ale nie znalazłem tam rozwiązania mojego problemu.
Miałem XP na dysku C:, na drugim, małym dysku (D
zainstalowałem win98. Oba dyski sa FAT32. Już kiedyś tak miałem i wszystko działało. Teraz po instalacji uruchamiał się od razu 98 z małego dysku ( D: ). W konsoli odzyskiwania namieszałem w bootsectorze i znowu XP chodzi OK. Pojawia się na początku menu wyboru systemu operacyjnego, ale jak wybiorę 98, to albo powraca do menu, albo resetuje komputer. Próbowałem różnych wpisów w boot.ini. Nic nie pomogło. Nadal nie mogę uruchomić win98, a potrzebuję...
Najdziwniejsze jest to że kiedyś już miałem 2 systemy i było wszystko OK. Próbowałem teraz na tych starych plikach boot.ini i dalej się chrzani. Pomóżcie ...
Wiem, że powinienem zrobić format i zainstalować od nowa, ale może ktoś ma jakąś sprytniejszą radę.
Miałem XP na dysku C:, na drugim, małym dysku (D
Najdziwniejsze jest to że kiedyś już miałem 2 systemy i było wszystko OK. Próbowałem teraz na tych starych plikach boot.ini i dalej się chrzani. Pomóżcie ...
Wiem, że powinienem zrobić format i zainstalować od nowa, ale może ktoś ma jakąś sprytniejszą radę.