Wykonałem skrzynie do subwoofera na głosniku 18" Alphard RW1800. (300W, 96dB, 39-2000Hz, Qts 0,65) Skrzynia została wykonana z płyty wiorowej 22mm, szkielet z belek drewnianych 40x40mm, z tyłu za głośnikiem poprzeczka 40x70mm. Pojemnosc skrzyni wynosi ok180l, po odliczeniu belek, stosunek bokow wynosi w przyblizeniu 0,8x1x1,25 (podobno tak powinno byc). Dwa otwory bas reflex, czestotliwosc rezonansowa obudowy jest dobrana na ok 30Hz. Wydechy nie przekraczaja 60% głebokosci obudowy.
Prolem polega na tym, ze subwoofer nie chce grac, tak jak powinien. Pomimo roznych rodzajów tłumienia scian subwoofer raczej robi duzo hałasu, ale bas nie jest wcale piorunujący. Tymczasem głośnik wychyla sie bardzo mocno, a efektu brak
Proszę o pomoc. Co moge zrobic żeby poprawic parametry tego subwoofera (nie dysponuje aparaura pomiarowa). Tylko mi nie piszcie ze głośnik jest do bani i tego typu bla bla bla. Jak nie wiecie co napisac to nie piszcie. Szkoda czasu. Prosze o konkretne wypowiedzi
Z gory dzieki
Prolem polega na tym, ze subwoofer nie chce grac, tak jak powinien. Pomimo roznych rodzajów tłumienia scian subwoofer raczej robi duzo hałasu, ale bas nie jest wcale piorunujący. Tymczasem głośnik wychyla sie bardzo mocno, a efektu brak
Proszę o pomoc. Co moge zrobic żeby poprawic parametry tego subwoofera (nie dysponuje aparaura pomiarowa). Tylko mi nie piszcie ze głośnik jest do bani i tego typu bla bla bla. Jak nie wiecie co napisac to nie piszcie. Szkoda czasu. Prosze o konkretne wypowiedzi
Z gory dzieki
Konto firmowe: