Witam.
Usiłowałem zainstalować na podłączonym do laptopa pendrivie system. Najpierw planowałem DSL - ale przerósł moje siły. Następnie skusiłem się na W98. Pen sformatowany narzędziem HP jako FAT32, bez plików systemowych. Po prostu format i tyle. Na tak założoną patrycję
przegrałem instalkę W98. Potem dyskietka z Cichy Disk Boot i uruchomienie z opcją USB . Następnie setupcor /is ( cóż nośnik miał swoje lata i setup się utlenił ) Wszystko zapowiadało się dobrze. Pojawiło się okienko instalatora i zaczęło mnie kusić do momentu kiedy nie pojawił się napis Musisz mieć minimum 16MB pamięcią aby... Co jest myślę sobie ? Cf 27 ma 64MB wbudowanej więc dołożyłem mu 32 i dalej... A on znów swój komunikat...Padaka. Wygrzebałem więc od znajomego W95 i chciałem zobaczyć jak toto pójdzie. Standart czyli kopiowanie systemu na pena i potem uruchomienie laptopa podobnież jak poprzednim razem. Doszło do momentu kiedy odmówił dalszej współpracy tłumacząc się skrzyżowanymi plikami. Załamka. Ale zapuściłem go drugi raz i w trybie bezpiecznym potraktował mnie jak człowieka, czyli się zainstalował
. Pięknie, więc zaprosił mnie na restart. Po restarcie oczywiście opcja USB, instalator informuje mnie o ustawianiu systemu i kaplica - brak pamięci . Miałem dość , bo to 01.00 była czas kiedy normalni ludzie śpią bądź walczą z bezsennością. W desperacji pomyślałem o wymianie BIOS, ale to PhoenixBIOS - zgroza jakich mało, bez żadnych narzędzi do edycji..Więc sobie wykombinowałem.. Może mógłby ktoś obeznany podpowiedzieć mi jak edytować config i autoexeca ? Jakieś sztuczki z pamięcią i wywalenie niepotrzebnych opcji z CDB. W sumie zależy mi aby widział tylko USB - reszta opcji typu memory testy i inne są mi niepotrzebne. Wkładam dyskietkę i automatyczna jazda. Laptop nie ma opcji botowania z pedriva, BIOS jest stary i szukałem ale nie znalazłem uaktualnień. Na ftp Panasonica wiedza dla mojego sprzętu zatrzymała się na poziomie W95.. Co do dysku to mam problem z przelotką, więc na razie jak mam czas kombinuje z USB.
Usiłowałem zainstalować na podłączonym do laptopa pendrivie system. Najpierw planowałem DSL - ale przerósł moje siły. Następnie skusiłem się na W98. Pen sformatowany narzędziem HP jako FAT32, bez plików systemowych. Po prostu format i tyle. Na tak założoną patrycję