Witam,
Od niedawna (około tydzień) mam uciążliwy problem z kompem. Polega on na tym, że grając sobie jakiś czas (przeważne nie dłużej niż godzinę) grafika w grze się zawiesza i gra albo wyłącza albo trzeba wyłączyć ją w menadżerze zadań.
Wychodząc arawyjnie z gry FC2, system notuje taki oto raport:
"Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. Identyfikator zdarzenia 4101, poziom ostrzeżenie", oraz w zasobniku systemowym pojawia się wykrzynik na żółtym trójkątnym tle. Pozostałe tytuły (CoD5, NFSUC, Trackmania) poprostu się zacinają i nie zostawiają żadnych śladów w dzienniku zdarzeń.
Zauważyłem, że dzieje się tak odkąd poszerzyłem rozmiar pamięci RAM z 2GB do 6GB. Czyżby miało to jakiś związek
Oto moja konfiguracja:
Procesor Intel Core 2 Duo E8200
Płytka Asus P5Q
Pamięci Corsair Dominator 1066MHz 1024MB x 2 oraz Geil Ultra 1066MHz 2048MB x 2
Grafika GF9800GTX+
3 HDD, sound blaster audigy 2, nagrywarka DVD, czytnik kart
Zasilacz Topower 450W (tylko)
System Vista Ultimate x64 SP1
Wszystko bez OC.
Aha: Dzieje się tak zarówno na najnowszych (na chwilę obecną) sterownikach 181.20 jak i na starszych 178.24.
Napięcie na 12V nie spada poniżej 11,8V.
Proszę pomóżcie, bo już nie mam pomysłów co to może być.
Pozdrawiam
Od niedawna (około tydzień) mam uciążliwy problem z kompem. Polega on na tym, że grając sobie jakiś czas (przeważne nie dłużej niż godzinę) grafika w grze się zawiesza i gra albo wyłącza albo trzeba wyłączyć ją w menadżerze zadań.
Wychodząc arawyjnie z gry FC2, system notuje taki oto raport:
"Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. Identyfikator zdarzenia 4101, poziom ostrzeżenie", oraz w zasobniku systemowym pojawia się wykrzynik na żółtym trójkątnym tle. Pozostałe tytuły (CoD5, NFSUC, Trackmania) poprostu się zacinają i nie zostawiają żadnych śladów w dzienniku zdarzeń.
Zauważyłem, że dzieje się tak odkąd poszerzyłem rozmiar pamięci RAM z 2GB do 6GB. Czyżby miało to jakiś związek
Oto moja konfiguracja:
Procesor Intel Core 2 Duo E8200
Płytka Asus P5Q
Pamięci Corsair Dominator 1066MHz 1024MB x 2 oraz Geil Ultra 1066MHz 2048MB x 2
Grafika GF9800GTX+
3 HDD, sound blaster audigy 2, nagrywarka DVD, czytnik kart
Zasilacz Topower 450W (tylko)
System Vista Ultimate x64 SP1
Wszystko bez OC.
Aha: Dzieje się tak zarówno na najnowszych (na chwilę obecną) sterownikach 181.20 jak i na starszych 178.24.
Napięcie na 12V nie spada poniżej 11,8V.
Proszę pomóżcie, bo już nie mam pomysłów co to może być.
Pozdrawiam