Tak piłę udało mi się rozebrać . Okazuje się ze cylinder wyrwało przy srubie mocujacej do karteru . Koszt razem z tlokiem to okolo 900 zl . Zastanawiam sie czy nie kupic do domu drugiej używanej piły? A może używana TU proszę o radę.
Jeśli chodzi o cylinder to mogę ci sprzedać za 500 z wysyłką. Oczywiście kompletny z tłokiem i pierscieniem nowy włoskiej produkcji.
Jeśli jednak nie zdecydujesz się na naprawę to nie polecam kupować używek bo przeważnie jak ktoś sprzedaje to już mocno podjechaną i będzie Cię czekać to samo.
Już nie raz były u mnie takie sprzęty co niedawno kupił pociął 3-4 m drzewa i koniec.
Po rozebraniu cylinder zajechany. Ktoś włoży nowe pierścionki to i pochodzi chwile w sam raz na sprzedaż.
Domyślam się że nie tniesz zbyt wiele bo byś sie nie zastanawiał
Zawsze możesz kupić coś słabszego i nie koniecznie STIHL czy HUSQWARNA.
Są tańsze marki niewiele odbiegające jakością.
Z moich obserwacji polecam SOLO, DOLMAR
Oczywiście jest to zestaw i tak powinno się montować.
Dla mnie nie ma problemu mogę wyciągnąć tłok i wrzucić na półkę ale odradzam. Cena wtedy zejdzie do 440 z wysyłką. To będzie cylinder + pierścienie.
Witam, a może kogoś zainteresuje używany cylinder do tej maszyny ?? zdaje się że mam jeszcze gdzieś jakąś używkę z demobilu. Może inne części zainteresują ??
Był pęknięty cylinder ,urwało się w miejscu mocowania do karteru .pospawałem u fachowca aluminium 25 zł .Po złożeniu pilarka tylko śmiga . Pytanie jak długo?jestem zainteresowany zakupem cylindra używanego fi 50 mmm aby niedrogo .Pozdrawiam .
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik ma problem z piłą Stihl 038, która gaśnie po odpaleniu i osiąga wysokie obroty. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie przewodów paliwowych, filtra paliwa oraz szczelności kartera. Po rozebraniu piły odkryto uszkodzony cylinder, co wiąże się z kosztami naprawy. Użytkownik rozważa zakup używanej piły, jednak doradzono ostrożność, ponieważ często są one w złym stanie. Proponowane alternatywy to tańsze marki, takie jak SOLO i DOLMAR. Ostatecznie użytkownik naprawił cylinder, spawając go, co przywróciło funkcjonalność piły, ale nadal poszukuje używanego cylindra. Wygenerowane przez model językowy.