Przy pomocy bodajże płyt i elektroniki dysku twardego ktoś montował wyświetlacz/zegarek (efekt uzyskiwany przez ciągły obrót). Nie pamiętam jednak teraz jak to dokładnie wyglądało.
Można wytapetować sobie ścianę, używać jako podstawki pod kubek, włożyć do mikrofalówki. Można też nawiercić dziury i użyć jako tłok w ubijaczce do masła - moje ulubione zastosowanie.
U mnie problem ten w przypadku nowych nabytków (piwnica wyłożona jest płytami z czasopism) które stanowią głównie kopie danych klientów przed oddaniem, rozwiązuje się sam - za pomocą niszczarki do dokumentów z funkcją niszczenia płyt.
Jak zrobisz ze wszystkich bumerangi, to bumerangów będzie mniej niż wcześniej było płyt, więc i problem co z tym zrobić będzie w pewnym sensie mniejszy
Podałem jako przykład. Możesz na tej płycie zmontować co chcesz, i dla mnie to nie robi różnicy, czy to będzie wzmacniacz na TDA, czy płyta główna pod Socket AM3+. To Kolega zadecyduje, co zrobi z płytami - ja tylko podsunąłem pomysł.
Pozdrawiam
✨ Użytkownicy dzielą się pomysłami na wykorzystanie niepotrzebnych płyt CD, unikając ich wyrzucania. Proponowane zastosowania obejmują: tworzenie tarcz do zegarów, ozdób choinkowych, bumerangów, lamp oświetleniowych, wentylatorów, a także użycie ich jako podstawki pod kubki czy do wytapetowania ścian. Inne pomysły to montaż elektroniki, np. wzmacniacza na płycie CD, oraz wykorzystanie ich do zabawy z psami. Niektórzy sugerują sprzedaż płyt, a także ich zniszczenie za pomocą niszczarki do dokumentów. Wygenerowane przez model językowy.