Witam,jak w temacie szukam innego samochodu i zastanawiam sie czy można założyć gaz ze względu na położenie wtrysków, czy jest to opłacalne i zdaje egzamin.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereaz 54321 wrote:a jakie są koszty instalacji u was . bo rozumiem że zakładacie
Dodano po 2 [minuty]:
to jak piszesz że 12 tys. to drogo . to nie wiem podobno w oplach np. insigniach 2.0 jest też wtrysk bezposredni i to jest kosz w granicach 4 tys. ?
Dodano po 13 [minuty]:
jutro będę wiedział więcej co i jak bo mam zamiar się skontaktowac z instalatorem agis direct . bo się zawziąłem i niechce sprzedawć mojej vectry super się jeżdzi . zainteresowanych tematem proszę o wpis może coś wymyślimy .
ociz wrote:ssarre wrote:Towarzyszące zużycie benzyny to oczywiście pewien mankament w sensie ekonomicznym, ale jeśli się go zminimalizuje
Im bardziej się je zminimalizuje, tym bardziej wtryskiwacze są narażone na uszkodzenie, czego oczywiście Wasza gwarancja nie obejmie.
Strumien swiadomosci swia wrote:Właśnie mam jedyne acz bardzo ważne pytaniem czy wtryski benzyny są objęte gwarancją po założeniu instalacji , gdyż to właśnie wtryski benzyny sa tym najsłabszym ogniwem.
A drogie jest zepsucie takowego wtrysku.
Moderated By manta:.
manta wrote:A ja przeczytałem wszystkie Twoje dwanaście postów i wiesz co się dowiedziałem na dzisiaj? Że bardzo mało jeszcze wiesz, ale skoro zabrałeś się za krytykę innych, to proszę zobrazować w oparciu o szybkozmienne parametry pracy silnika, kwestię ilości zużytego paliwa podstawowego w odniesieniu do obciążenia silnika w funkcji obrotów. Bo na dzień dzisiejszy, wykonanie instalacji jest możliwe praktycznie dla każdego silnika, tylko to co się dzieje później, montażystów raczej nie interesuje.
Czekam na odpowiedz.
manta wrote:To wszystko to ja wiem, tylko w swojej wypowiedzi w dosyć sprytny sposób pominąłeś jeden aspekt, mianowicie kwestię obciążenia termicznego wtryskiwacza. Stąd zdziwienie na temat aspektu gwarancyjnego, dlaczego? Bo wtryskiwacz chłodzi paliwo które przez niego przepływa, zmniejszając przepływ paliwa, bądź eliminując je całkowicie powodujesz jego przegrzewanie i zniszczenie. Problemy tego typu pojawiają się przy konwencjonalnych układach wtrysku, to co się stanie przy wtrysku bezpośrednim? Porównaj temp. w kolektorze ssącym, a temp. komory spalania. Oczywiście mówię tu o instalacjach prawidłowo zamontowanych i użytkowanych. Więc docelowo, montując instalacje w ten sposób, niszczysz wtryskiwacze, dlaczego firmy idą w kierunku wtrysku gazu przy użyciu oryginalnych wtryskiwaczy? W celu zapewnienia im chłodzenia, czyli nie zmiennych parametrów w czasie pracy. Pomijam aspekt ekonomiczny na tą chwilę, tego rozwiązania. Więc dalej nie otrzymałem odpowiedzi na postawione pytanie? Wyobraź sobie sytuację, gdy auto holuje 1500kg przyczepę kempingową pod górę o nachyleniu 6%, na odcinku 5 km, a kierowca się spieszy? Jak wtedy wygląda kwestia rozkładu temperatur w komorze spalania?