Witam.
Po ponad trzech latach użytkowania umarł mi mój stary dobry Gigabyte GTX 260... Wtedy kupowałem go za niecałe 800 zł. Od tamtego czasu nie obserwowałem praktycznie rynku części komputerowych, więc nie mam pojęcia co aktualnie opłaca się kupować... Tym bardziej nie mogę się nigdzie doszukać porównania tak starych kart do tych obecnie występujących w sprzedaży. Zatem czy mieszcząc się w kwocie 500 zł znajdę godnego następcę GTX 260? Zależy mi przy tym, aby karta była jak najcichsza i miała jak najniższy pobór mocy. Wydajność oczywiście jak najwyższa
Specyfikacja sprzętu:
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400
Płyta główna: Asus P5Q Pro
Pamięć: DDR-2 GEIL, 4096/800 C4 Dual
Dysk: Samsung 640 GB
Obudowa: Cooler Master Elite 330
Wentylator: Cooler Master Vortex 752
Zasilacz: Chieftec CFT-750-14C (750W)
System: Windows 7 Ultimate (32-bit)
Z góry dziękuję za propozycje
Po ponad trzech latach użytkowania umarł mi mój stary dobry Gigabyte GTX 260... Wtedy kupowałem go za niecałe 800 zł. Od tamtego czasu nie obserwowałem praktycznie rynku części komputerowych, więc nie mam pojęcia co aktualnie opłaca się kupować... Tym bardziej nie mogę się nigdzie doszukać porównania tak starych kart do tych obecnie występujących w sprzedaży. Zatem czy mieszcząc się w kwocie 500 zł znajdę godnego następcę GTX 260? Zależy mi przy tym, aby karta była jak najcichsza i miała jak najniższy pobór mocy. Wydajność oczywiście jak najwyższa
Specyfikacja sprzętu:
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400
Płyta główna: Asus P5Q Pro
Pamięć: DDR-2 GEIL, 4096/800 C4 Dual
Dysk: Samsung 640 GB
Obudowa: Cooler Master Elite 330
Wentylator: Cooler Master Vortex 752
Zasilacz: Chieftec CFT-750-14C (750W)
System: Windows 7 Ultimate (32-bit)
Z góry dziękuję za propozycje