logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki alarm na akumulator do domku letniskowego bez prądu?

szymi79 19 Sie 2012 21:05 594 1
REKLAMA
  • #1 11225412
    szymi79
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam Forumowiczów!

Przeczytałem trochę forum, ale niestety nie znalazłem jakiegoś gotowego rozwiązania.

Wczoraj włamali mi się do domku letniskowego (300m od zabudowań rolniczych) i wynieśli wszystko, włącznie z drzwiami i futrynami.

Niestety prąd enea doprowadzi dopiero w kwietniu 2013.

Szukam jakiegoś alarmu zasilanego z aku. Wystarczy jedna czujka (góra dwie), może i udało by się jakieś GSM?

Na szubko wstawiłem zabawkę z castoramy, ale szukam czegoś bardziej profi.

Może ktoś mierzył się już tematem? Byłbym wdzięczny za rady i sugestie.

Moderowany przez sharp:

Ja jednak widzę, że kolega nie przeczytał dokładnie zawartości działu. A tyle było pisane o alarmach w lokalizacjach z brakiem 230V.
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi,
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.

• REKLAMA
  • #2 11225480
    reaven22
    Poziom 31  
    Ocena: 1331
    Poszukaj jakiegoś bardziej zaawansowanego expandera GSM, są modele z wbudowanym prostym alarmem. Całość zasilił bym z aku + panel słoneczny do ładowania aku.
REKLAMA