Witam Forumowiczów!
Przeczytałem trochę forum, ale niestety nie znalazłem jakiegoś gotowego rozwiązania.
Wczoraj włamali mi się do domku letniskowego (300m od zabudowań rolniczych) i wynieśli wszystko, włącznie z drzwiami i futrynami.
Niestety prąd enea doprowadzi dopiero w kwietniu 2013.
Szukam jakiegoś alarmu zasilanego z aku. Wystarczy jedna czujka (góra dwie), może i udało by się jakieś GSM?
Na szubko wstawiłem zabawkę z castoramy, ale szukam czegoś bardziej profi.
Może ktoś mierzył się już tematem? Byłbym wdzięczny za rady i sugestie.
Przeczytałem trochę forum, ale niestety nie znalazłem jakiegoś gotowego rozwiązania.
Wczoraj włamali mi się do domku letniskowego (300m od zabudowań rolniczych) i wynieśli wszystko, włącznie z drzwiami i futrynami.
Niestety prąd enea doprowadzi dopiero w kwietniu 2013.
Szukam jakiegoś alarmu zasilanego z aku. Wystarczy jedna czujka (góra dwie), może i udało by się jakieś GSM?
Na szubko wstawiłem zabawkę z castoramy, ale szukam czegoś bardziej profi.
Może ktoś mierzył się już tematem? Byłbym wdzięczny za rady i sugestie.
Moderowany przez sharp:Ja jednak widzę, że kolega nie przeczytał dokładnie zawartości działu. A tyle było pisane o alarmach w lokalizacjach z brakiem 230V.
3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi,
3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.