No to mój akumulator chyba odratowany - na koniec jazdy pokazał 13 V.
Przed podłączeniem akumulatora zmierzyłem opór na całym obwodzie i wzrósł po 1 dniu do około 100 omów (na zakresie od 0 do 1k).
Zatem jak nic przyczyną wyładowania akumulatora u mnie była woda w klapce od bezpieczników

. Zastanawiam się czy jeszcze gdzieś w feli mogą się podobne farfocle robić, które mogą wyładowywać akumulator :bad-words: - kostka koło drzwi kierowcy ? słyszałem o wodzie zbierającej się w tylnych światłach.
Zmierzyłem też prąd, gdy fela wyłączona, przy zdejmowanych kolejno bezpiecznikach. Około 10 mA pożera obwód na 14 bezpieczniku - światła sygnalizacyjne - tez tak macie ? - gdy wszystkie włączone to prąd około 16-17 mA, ale to chyba normalny stan.
Zatem znowu jeżdżę z opuszczoną klapką bezpieczników, ale tam jakaś folia by się chyba przydała. A może gdzieś przy oknie po stronie pasażera jakąś uszczelkę trza wymienić ?
Dobrze jest sprawdzić też przewodziki przykręcone do lewej kolumny pod aluminiową belką rozpierającą - wystarczy niedokręcić i brak masy do sterownika może powodować nawet, że silnik nie odpala, czy gasnie nagle.
Tak wyglądały ostatnio moje zmagania z akumulatorem w Feli'98.
P.S.
Sorry, ale zagolopowałem się z tą pompą wodną :Fade-color