INTOUCH wrote: Jaka jest charakterystyka momentu obciążenia w trakcie rozruchu?
Soft- Stary mają taką, wadę, że obniżają moment rozruchowy silnika.
Polecam lekturę.
http://www05.abb.com/global/scot/scot209.nsf/...9c/$file/softstarty%20kompendium%20wiedzy.pdf
Dzięki za materiał. Już wcześniej zaglądałem do niego.
Nie potrafię powiedzieć jaka jest charakterystyka momentu obrotowego w tym przypadku.
Może tu być ten moment obrotowy zbyt niski z powodu samego silnika no i na pewno z racji zastosowania softstartu.
Ja może zapytał bym jeszcze, czy ktoś ma wiedzę czy zamiast zastosowania wyłącznika silnikowego PKMZ4 korzystniejsze było by zastosowanie innego zabezpieczenia, np. wyłącznika NZMB1-63 lub przekaźnika termicznego np. ZB150-70 ?
Czy może one mogły by dłużej przeczytać ten prąd rozruchowy ?
Dodano po 3 [minuty]: pm.001 wrote: Witam
No to może banalne pytanie.
Jak jest ustawiony PKZM4??? Czy aby nie jest na minimum skali? Osobiście wolałbym zabezpieczenie PKZM0-63 (wbrew suwakowi Moellera) gdyż daje możliwość ustawienia 1,1xIn
Pozdrawiam
pm001
Ustawiony jest na max czyli 58A. Przy czy wyłączenie następuje gdy prąd wynosi jeszcze ok. 200A, czyli na ten moment ta wartość 58 lub 63A chyba jeszcze nie ma znaczenia.
Dodano po 3 [minuty]: jurek84 wrote: Kolego ale wg. charakterystyki Twojego softstartu przy 30 sekundzie silnik pobiera prąd około 80A także wszystko działa jak powinno, czyli nie działa, chociaż niby Twój wyłącznik jest w dokumentacji do niego, ale może chodzi o inne zastosowanie. Spróbuj użyć NZMN1−M63.
Rozminąłem się z kolegi postem.
Właśnie o to mi chodziło. Ale czy jest szansa na powodzenie tej zamiany. bo to też pewien nie mały koszt ?