Mam problem z win 7 64bit. Co jakiś czas z nie wyjaśnionego dotąd powodu, system przechodzi w dziwny stan. Myszką nie mogę uruchomić żadnego programu na pasku zadań, nawet włączyć start menu - jakby kursor nie widział w ogóle tego paska - mam przy tym możliwość klikania na foldery i elementy pulpitu, oraz pokazuje się prostokąt zaznaczania. Co więcej kiedy otworzę dane okno przez klawiaturę, czy też otworzę jakiś folder na pulpicie klikając na niego myszką, kursor nie widzi funkcji zamknij, minimalizuj,powiększ/zmniejsz.
Zauważyłem, że kiedy przy normalnym rozruchu po uruchomieniu się systemu naciśnie się ctrl+alt+del i kliknie potem "anuluj" system wraca do normalności i można już klikać wszędzie gdzie się chce (rozwiązanie chwilowe).
Antywirus NOD. Format nie rozwiązuje problemu. Sterowniki/myszki - ich wymiana także nic nie daje.
Dodatkowo czasem system zastyga (konieczny twardy restart) przy ładowaniu apletów Java (niezależnie czy 32 czy 64 bity).
mój sprzet to:
system: oryginalny windows 7 Pro 64bit
procek: i5
Pozdrowienia - rk.
Zauważyłem, że kiedy przy normalnym rozruchu po uruchomieniu się systemu naciśnie się ctrl+alt+del i kliknie potem "anuluj" system wraca do normalności i można już klikać wszędzie gdzie się chce (rozwiązanie chwilowe).
Antywirus NOD. Format nie rozwiązuje problemu. Sterowniki/myszki - ich wymiana także nic nie daje.
Dodatkowo czasem system zastyga (konieczny twardy restart) przy ładowaniu apletów Java (niezależnie czy 32 czy 64 bity).
mój sprzet to:
system: oryginalny windows 7 Pro 64bit
procek: i5
Pozdrowienia - rk.