logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna II Dci - Zgasło, nie odpala, problem z pompą paliwa?

darkmefi 07 Cze 2013 22:02 7299 5
  • #1 12393940
    darkmefi
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    POMOCY!!!!!

Witam mam taki problem ze jadąc do domu z pracy moja lala zgasła wywaliło błąd układu paliwowego, na kompie było z ciśnienie im masa na czujniku, nie myśląc wymieniłem akumulatory i dolałem paliwa bo w baku było kolo 10l, auto odpaliło ale nie na długo dojechałem do domu i znowu to samo zgasło i nie odpala, zauważyłem ze pompka w baku nie pompuje paliwa do filtra, sprawdziłem przekaźnik r6 i przy podawaniu zasilania strzela czy li działa prawidłowo, na kostce tez jest jakieś tam napięcie, po godzinie modzenia pompa sama zaczęła działać ale nie na długo bo znowu przestało odpalać kreci błędów niema, wygląda jak by albo pompa siadła albo sam nie wiem, czy można podać zasilanie bezpośrednio z zapalniczki na pompę, czy utrata masy może dawać taki skutek, czy pompa już umarła, czy coś bo sam już nie wiem, czy padnięty regulator tez by dawał taki skutek ale na obu to samo
  • #2 12394271
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6424
    Mefi zdecyduj sie co masz zepsute w aucie.
  • #3 12394620
    darkmefi
    Poziom 10  
    z niewiadomej mi przyczyny nie dochodzi paliwo od baku do filtra i pompy wysokiego cisnienia
  • #4 12395935
    robi1214
    Poziom 31  
    Ocena: 868
    Strasznie namotałeś ,ale najprościej będzie znaleźć kogoś z testerem , wysterować pompę i wszystko będzie jasne.
  • #5 12395953
    diodabg
    Poziom 30  
    Ocena: 627
    możesz śmiało podać zasilanie na pompe bezpośrednio z akumulatora jeśli nie będzie działać lub działa z przerwami - pompka do wymiany.
    to jest pompka niskiego ciśnienia i często siada
  • #6 12395997
    darkmefi
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany, padła pompka pod maska niskiego cisnienia, działała przerywanie i padła na maxa nawet bezpośrednie dawanie napięcia już nie pomogło, co do testera to samo wysterowanie by nie pomogła, posiadam jak i can clipa tak i autocoma, poza tym tego się nie adaptuje podłącza przewody zasilające, wężyki i tyle. 10 min roboty max wyjecie i założenie
REKLAMA