logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mz etz 251 Po generalnym remoncie silnika nie chce odpalic;/

Adam etz 251 15 Cze 2014 19:26 1644 4
REKLAMA
  • #1 13710626
    Adam etz 251
    Poziom 2  
    Witam!! Kupilem etz z 89 roku model 251 i nie chce mi palic.Zrobilem generalny remont silnika tzn: wal nowy,tlok nowy,cylinder po szlifie,wirnik komutator nowy,simeringi i wszystkie lozyska nowe, sprzeglo nowe,cewka i akumulator nowe..problem jest taki ze etka nie chce zapalić ani na pych ani z kopa,jedynie co raz zapalila ale zaczela szarpac tzn wyrywać ja z pod tylka kopcic i nie równo pracować:/ zapłon ustawiony nie mam pojęcia co to za przyczyna może być proszę o pomoc pozdrawiam.Adam
  • REKLAMA
  • #2 13710684
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Ocena: 655
    Paliwo dochodzi ? Czy aby na pewno zapłon dobrze ustawiony ?
    To jest tak prosty silnik że jak ma te dwie rzeczy dobrze zrobione to musi palić, oczywiście o poprawnym montażu uszczelnień i tłoka nawet nie wspomnę.
  • REKLAMA
  • #3 13710992
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6430
    Sprawdz czy jest iskra.
  • REKLAMA
  • #5 13713044
    Adam etz 251
    Poziom 2  
    Iskra jest jedynie co mi się nie podoba to kondesator;/ bo kabelek z niego wypadl i jakby wszystko w nim latalo..kupie i zaloze nowy i dam znac, dodam ze eta przed remontem odpalala nawet z pierwszego ale popracowala może z min i gasla,pozniej nie szlo jej odpalić swieca była zalana..
REKLAMA