logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Alpha w tramwaju - luźne gniazdo antenowe, jak naprawić?

Rauxel 29 Cze 2014 13:42 1191 3
REKLAMA
  • #1 13751982
    Rauxel
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam ! Posiadam zamontowane wymienione wyzej radyjko w tramwaju - troche nietypowo :) Jednak pojazd ma podlaczenie jak w samochodzie, tzn. kostki iso sa wyprowadzone i antena pociagnieta z dachu. Radio odbieralo rewelacyjnie, kilka dni temu zaczelo mocno trzeszczec i gubic sygnal. Antena byla robiona jakies 2 miesiace temu, wiec wykluczam jej uszkodzenie. Skupilem sie na samym radiu. Przy docisnieciu wtyczki antenowej do radia odbior sie poprawia, tak samo jak "miesza sie" polozeniem wtyczki wzgledem gniazda. Jest ono jednak bardzo luzne i odnosze wrazenie, ze nie styka. Jest mozliwosc, by gniazdo antenowe bylo "wyrobione" i brak styku byl problemem z obiorem ? Mozna je jakos naprawic ? Fajnie grala ta Aplha...

Pozdrawiam wszystkich i z gory przepraszam, jezeli dubluje temat, nie znalazlem jednak nic, co by pasowalo do mojego zapytania.
  • REKLAMA
  • #2 13752434
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    Na początek jak nie masz innej anteny do podmiany , podłącz zamiast tej pewnej anteny przynajmniej 1m przewodu. :D
  • REKLAMA
  • #3 13752463
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15512
    Wystarczy zdjąć górną obudowę radia i zobaczyć w jakim stanie jest gniazdo, czy ma dobry styk z wtykiem anteny.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 13787499
    Rauxel
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Dziekuje za porady, panowie. Okazalo sie, ze antena jest trachnieta :/ No nic, mam teraz unikalnego Blaupunkta z wtykiem katowym i ISO :P W ramach anteny podlaczylem 1,5 przewodu do przedluzenia sluchawek typu jack - gra bardzo ladnie i do czasu naprawy anteny bedzie musialo wystarczyc.

Nie do wiary, ze polaczenie kabli przez lacznik kablowy jest takie zawodne i nietrwale, pojezdzilo 3 miesiace... :/

Pozdrawiam !
REKLAMA