logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ESAB Caddy Tig 2200i AC/DC awaria modułów prostowniczego i mocy

wojtuswa 04 Paź 2014 22:29 3336 4
REKLAMA
  • #1 14015286
    wojtuswa
    Poziom 1  
    Serwis zdiagnozował awarię modułu prostowniczego i modułu mocy mego tiga i proponuje wymiane tych modułów za kosmiczne pieniądze. Szukam fachowca który podjąłby się naprawy na sensownych warunkach.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14015316
    bestler
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 893
    Jeżeli diagnoza jest poprawna (uczciwa) to raczej nic nie zaoszczędzisz, a serwisując samemu urządzenie dodatkowo możesz pogorszyć stan i koszty mogą jeszcze wzrosnąć.
  • REKLAMA
  • #3 14016960
    smd
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 249
    Niestety w urządzeniach Esaba z tej serii, są to najczęstsze usterki. Koszt około 4000 zł brutto.
  • REKLAMA
  • #4 14018025
    miegod
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Jeśli to tylko to , co stwierdził serwis - to co rozumie Pan , Panie Kolego pod pojęciem "sensowne warunki"?
    Potrzebne byłoby przesłanie urządzenia. Naprawa możliwa dopiero po 15 października.
  • #5 14018171
    smd
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 249
    Nie rozumiem o co chodzi w sensownych warunkach. Napisałem, że standardowa usterka w tych maszynach to konkretnie uszkodzenie modułu IGBT i modułu diodowego i naprawa kosztuje około 4000zł brutto. Jeżeli jest Pan zainteresowany naprawą to na PW .
    Niestety ostatnio miałem kilkanaście takich "napraw" - jak klienci usłyszeli cenę, to rezygnowali z naprawy...

Edit;
    Sorry myślałem ,że pisze właściciel urządzenia...
REKLAMA