Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

transit 2.4 CR DENSO - Ford Transit 2.4 Denso nie odpala

18 Lis 2014 08:01 6462 9
  • Poziom 16  
    Witam
    Mam problem z transitem 2008r 2.4 tdci 140HP.
    Pompa nie podaje ciśnienia na szynę. Z tego co udało mi się zdiagnozować ECU zamyka zawór SCV prądem 2.2A. Przy rozpiętej wtyczce ciśnienie wzrasta do 400bar.
    Pompa była na stole i wszystko w normie. Podczas rozruchu zawór powinien być całkowicie otwarty (prąd 0A) a jest zupełnie odwrotnie. Zawór bezpieczeństwa na listwie szczelny.
    Proszę o pomoc.
    pozdrawiam
  • Poziom 26  
    Błędy w ecu?
    Immo ?
    dodatkowe odciecie ?
  • Poziom 16  
    Nic z tych rzeczy.
    Auto wcześniej zapalało.
    Jedyny błąd w ECU to p251A- przełącznik napędu dodatkowego
  • Poziom 43  
    A jakie widzi ciśnienie na listwie i jak widzi obroty?
  • Poziom 16  
    Przy podpiętej wtyczce 3-bar.
    Jak odepnę to nabija do 400bar.
    interfejs widzi obroty, ale na zegarach wskazówka nie rusza
  • Poziom 26  
    po odpieciu czujnika na listwie widzi 400bar? to cos tu nie tak , powinien widziec 0. moze ecu padło ciezko powiedziec
  • Moderator Samochody
    Erwin123 napisał:
    po odpieciu czujnika na listwie widzi 400bar? to cos tu nie tak , powinien widziec 0. moze ecu padło ciezko powiedziec


    on odpina regulator nie czujnik ciśnienia więc jest możliwe to co mówi.

    ten zawór jest sterowany PWM warto było by sprawdzić sygnał może jest jakieś zwarcie w instalacji? albo ECU?
  • Poziom 16  
    Erwin123 napisał:
    po odpieciu czujnika na listwie widzi 400bar? to cos tu nie tak , powinien widziec 0. moze ecu padło ciezko powiedziec


    Tak powinno być. Jeśli regulator nie jest wysterowany, wtedy jest otwarty.
    Zwarcia żadnego nie ma.
    Znajomy ma wpaść z innym interfejsem, podobno gutmann czasami oszukuje.
  • Poziom 16  
    Znajomy elektryk powiedział, że mógł się wysrać.
    Tylko teraz pytanie. Jak podam trochę plaka to auto zapala i ma się dobrze.
    nr ECU:6C11-12A650 AP
    Mam wsad z podobnego transita tylko rok młodszy i końcówka na sterowniku AL.
    Ryzykować i próbować wgrać ten soft, czy szukać winy w innym miejscu
  • Poziom 16  
    Problem rozwiązany, do zamknięcia.

    Problem leżał po stronie stacyjki.

    pozdrawiam