logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wzmocnić sygnał WiFi Huawei e5377 i poprawić połączenie z TP-Link repeaterem?

Miraclebit 08 Sty 2015 19:47 1731 2
REKLAMA
  • #1 14307708
    Miraclebit
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam otóż mój problem wygląda następująco posiadam internet z Playa bezprzewodowy lte do którego dostałem router mi fi Huawei e5377 jest on podłączony do komputera i oczywiście w komputerze jest internet potrzebuje dać sygnał internetowy do dekodera enigma wiec zakupiłem acces pointa tp link skonfigurowalem go jako repeater i teoretycznie działa lecz jest bardzo słaby zasięg odległość routera od mi fi ok 9 m przez jedną ścianę na tym samym piętrze . Może źle skonfigurowalem ? Mam jeszcze taki zwykły router tp link czy można dać internet po kablu z komputera na router i ap ściągał by z routera ?
  • REKLAMA
  • #3 14308191
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5808
    W Play nic nie dostałeś tylko kupiłeś i to bardzo drogo mobilny router MiFi E-5377, który nie nadaje się do tworzenia domowej sieci WiFi. Ma słaby zasięg, brakuje mu portów LAN, ma ubogie menu konfiguracyjne. Delikatne gniazda antenowe i jest nie polecany do pracy ciągłej 24/7. brak portów LAN uniemożliwia podłączenie po kablu( transmiterach PLC) dodatkowego AP. Korzystasz z repeatera, który działa słabo ale to cecha charakterystyczna dla tego trybu pracy. Teoretycznie można udostępniać internet z komputera na router TP-Linka po kablu ale to kiepskie rozwiązanie, wymaga ciągłej pracy komputera aby enigma miała dostęp do sieci. Koszty za wysokie w stosunku do efektu. A wystarczyło wziąć ofertę tylko SIM i dokupić na Allegro, OLX B-593s-22. Ten E-5377 jest wart 300-350 zł, w Play zapłacisz za niego 24x30 zł=720 zł w ratach na dwa lata. W Play nie bierze się ofert ze sprzętem, jest 2-3 razy za drogi.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA