logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 64 - Jak podłączyć napęd bramy Came Home do centrali alarmowej?

sikor_rosko 25 Lut 2015 23:18 2661 3
  • #1 14478264
    sikor_rosko
    Poziom 10  
    Jak wcześniej pisałem, chciałbym rozbudować swój alarm. Centrala integra 64. Na pierwszy rzut chciałbym podpiąć bramę garażową. Napęd Came Home sterowany jak na razie pilotem. Chciałbym sterować tym napędem z przycisku dzwonkowego w garażu oraz z manipulatora.. Poniżej umieszczam schemat do sprawdzenia
    dzięki za podpowiedzi.

Moderowany przez suworow:

1.Napisałeś drugi raz ten post i dalej z błędami. Poprawiłem je, ale uprzedzam, jeszcze raz i temat wyląduje w koszu.
    2. Piszesz że załączyłeś schemat. A gdybym- załóżmy odpisał, że jest poprawny, to umiałbyś według niego cokolwiek podłączyć ?
    3. Temat przenoszę do piaskownicy.

Załączniki:
    • Integra 64 - Jak podłączyć napęd bramy Came Home do centrali alarmowej? integra.png (118.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 14478336
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15541
    Osobiście użył bym do tego celu INT-ORS.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 14478419
    luk9753
    Poziom 24  
    Ocena: 147
    Przycisk dzwonkowy ok. Co do przekaźnika to przede wszystkim 12V i przekaźnik pusi zwierać styk PD i GND. Do wysterowania przekaźnika użyj wyjścia niskoprądowego integry skonfigurowanego jako prekażnik mono na czas 2s. Wyjście możesz wysterować za pomocną opcji STEROWANIE z menu urzytkownika lub jeśli posiadasz, manipulator KSG, TSI, TSG poprzez zdefiniowanie odpowiednio makropolecenia.
  • #4 14478446
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    Witam ponownie we właściwym miejscu ( to jest piaskownicy)

1.Styki bramy oczywiście właściwe.
    2. Sterowanie z przycisku jak i centrali łączysz do tych styków równolegle.
    3.Przekaźnik nie 24 V a z cewką na 12 V np z oferty pulsara. Na cewkę podajesz z centrali zasilanie i masę z uprzednio zaprogramowanego out-a nisko prądowego. Masę bramy łączysz ze stykiem com , a wejście sterujące ze stykiem No przekaźnika.
    4. Czy jesteś pewien że musisz mieć to otwieranie bramy z klawiatury. Mały przycisk obok manipulatora by nie wystarczył ?. Jak tak sobie patrzę na ten Twój "schemat" to wydaje mi się, że zarówno dla Ciebie jak i centrali było by lepiej gdybyś tam swoich rąk nie wkładał. W końcu nie każdy musi na wszystkim się znać, i nie wszystko musi umieć zrobić.
    Pozdrawiam

ps. widzę że pisaliśmy równolegle z kolegą Luk 9753. Ale przynajmniej masz "informację potwierdzoną"
REKLAMA