Witam wszystkich. Chciałbym zamontować do wiatraka pionowego : PRĄDNICA 1 FAZOWA AGREGAT PRĄDOTWÓRCZY 7,5 kVA
NOWA FABRYCZNIE: PRĄDNICA JEDNOFAZOWA PRĄDU ZMIENNEGO, MOC 7,5 kVA PRZY 3000 OBR/MIN
UKŁAD AVR - STABILIZACJA NAPIĘCIA PRZY ZMIENNYM OBCIĄŻENIU
PRĄDNICA BEZSZCZOTKOWA SAMOWZBUDNA, UZWOJENIE W 100% MIEDZIANE.
1 - Jaka jest jej waga - około 30 kg
2 - Jaki hałas wytwarza w db - brak danych
3 - Grubość wałka - stożek ścięty 25mm na 20 mm
4 - Przy ilu obr. uzyskuje częstotliwość 50 hz i 230 V - 3000 obr/min
5 - Od jakiej wielkości obr. się załącza - od 3000 obr/min
6 - Czy dużo siły trzeba włożyć aby zakręcić wałkiem, ile nm - brak danych
To wszystkie dane jakie posiadam.
Jest na Allegro. Przyznaję się bez bicia, zwróciłem na nią uwagę głównie ze względu na cenę 850 z wysyłką.
Bo planuję spróbować produkcji energii w ramach OZE.
Dowiedziałem się, że załącza się dopiero jak osiągnie nominalne 3000 obr/min. Na pytanie czy lekko się kręci sklep nie ma danych.
Sklep jest w Gdańsku a ja w Łodzi,trochę daleko by osobiście sprawdzić.
Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, dlatego tu jestem. Może ktoś się orientuje, czy takie prądnice lekko się kręcą i
czy taka prądnica do agregatu, nadaje się do elektrowni wiatrowej. Dochodzi jeszcze sprawa wałka, nie wystaje poza prądnicę.
I nie wiem czy jest możliwe, aby np. dospawać dłuższy wałek. Niema także łożyska na wale, i musi pracować tylko w poziomie.
Dziękuję
NOWA FABRYCZNIE: PRĄDNICA JEDNOFAZOWA PRĄDU ZMIENNEGO, MOC 7,5 kVA PRZY 3000 OBR/MIN
UKŁAD AVR - STABILIZACJA NAPIĘCIA PRZY ZMIENNYM OBCIĄŻENIU
PRĄDNICA BEZSZCZOTKOWA SAMOWZBUDNA, UZWOJENIE W 100% MIEDZIANE.
1 - Jaka jest jej waga - około 30 kg
2 - Jaki hałas wytwarza w db - brak danych
3 - Grubość wałka - stożek ścięty 25mm na 20 mm
4 - Przy ilu obr. uzyskuje częstotliwość 50 hz i 230 V - 3000 obr/min
5 - Od jakiej wielkości obr. się załącza - od 3000 obr/min
6 - Czy dużo siły trzeba włożyć aby zakręcić wałkiem, ile nm - brak danych
To wszystkie dane jakie posiadam.
Jest na Allegro. Przyznaję się bez bicia, zwróciłem na nią uwagę głównie ze względu na cenę 850 z wysyłką.
Bo planuję spróbować produkcji energii w ramach OZE.
Dowiedziałem się, że załącza się dopiero jak osiągnie nominalne 3000 obr/min. Na pytanie czy lekko się kręci sklep nie ma danych.
Sklep jest w Gdańsku a ja w Łodzi,trochę daleko by osobiście sprawdzić.
Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, dlatego tu jestem. Może ktoś się orientuje, czy takie prądnice lekko się kręcą i
czy taka prądnica do agregatu, nadaje się do elektrowni wiatrowej. Dochodzi jeszcze sprawa wałka, nie wystaje poza prądnicę.
I nie wiem czy jest możliwe, aby np. dospawać dłuższy wałek. Niema także łożyska na wale, i musi pracować tylko w poziomie.
Dziękuję