logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei E5577Cs-321 - Jak poprawić zasięg wi-fi w domu?

Glenpl 07 Lut 2016 22:20 2826 1
REKLAMA
  • #1 15414501
    Glenpl
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Cześć, mam router LTE Huawei E5577Cs-321 od t-mobile, moim problemem jest słaby zasięg wi-fi w domu - za ścianą spada o 2 kreski, a piętro niżej praktycznie nie da się go używać - często w ogóle nie widać już sieci. Co mogę zrobić aby to zmienić? Widziałem kilka propozycji m.in. podłączenie drugiego routera przez LAN i użycie go jako AP, jednak wydaje mi się że nie da się tego zrobić - E5577Cs-321 to router mobilny, nie posiada portu LAN. Czy rozwiązaniem będzie kupienie anteny zewnętrznej? Jeśli tak to jaką wybrać?

Jeżeli temat znajduje się w złym dziale proszę o przeniesienie.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 15414579
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5754
    A po co brałeś mobilny router MiFi jeśli wiedziałeś, ze będziesz korzystał z niego w domu, na dodatek dużym i z dwoma kondygnacjami. Ta zabawka nie nadaje się do stworzenia sieci domowej z prawdziwego zdarzenia. do pokrycia zasięgiem takiego domu potrzebny router stacjonarny 3G/LTE( lub router z USB i zgodny z nim modem 3g?LTE) i dodatkowy AP na piętro spięty z nim po LAN. Możesz spróbować podłączyć E5577 po USB do jakiegoś routera. Sam korzystałem dla testów tak z E5372 i MR-3420v2 na OFW lub z Gargoyle, możliwe, że zadziała z E5577 . W ten sposób uzyskasz porty LAN i podłączysz do routera po LAN kolejny router ustawiony jako AP.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA