logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator IP do skrzynki na zewnątrz - jak poradzić sobie z niskimi temperaturami?

tomi9998 25 Lut 2016 11:12 1977 6
  • #1 15469356
    tomi9998
    Poziom 11  
    Mam do realizacji monitoring placu , niestety nie ma tam żadnych pomieszczeń i rejestrator muszę umieścić w skrzynce elektrycznej wkopanej w ziemię tylko zastanawiam się jak to się zachowa w zimie bo rejestratory IP według specyfikacji działają do -10 stopni. Jakie rozwiązanie mogę tu wykorzystać ?

Z kamerami nie ma problemu , również switch eternetowy z PoE tez tam się znajdzie więc z nim tez może być problem
  • #2 15469758
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 209
    Cześć, Myślałeś o zastosowaniu grzałki, rejestrator w obudowie z grzałką będzie pracował w stałej temperaturze. Taka grzałka jak do kamery zewnętrznej na 12V z termostatem.
    Pozdrawiam
  • #3 15470125
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15430
    Na terenie placu nie ma żadnego budynku administracyjnego, znajduje się on w szczerym polu?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 15471391
    tomi9998
    Poziom 11  
    to jest siłownia na świeżym powietrzu niestety do około tylko domy prywatne dosyć daleko i nie ma żadnego lokum a co do grzałki to kiedyś coś takiego używałem do ogrzania accesspointa i jakoś to działało ale rejestrator to trochę większe urządzenie i nie wiem jak wyjdzie to kosztowo ...
  • #5 15471871
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    To jest niestety pełna ruletka
    nie da się odpowiedzieć że jakieś urządzenie będzie działać i tyle
    .Powiedz to klientowi! Ja po 4 latach mogę powiedzieć że schowanie rejestratora w np skrzyni elektrycznej, z dwoma switchami, bez ogrzewania itp - działa bardzo dobrze! Rejestrator nagrywa, odtwarza. Z dyskami nic się nie dzieje. Ale akurat w twoim przypadku może coś się stać. To jest niestety loteria, i o tym uprzedz klienta.
  • #6 15473545
    tomi9998
    Poziom 11  
    Dziękuję za informacje i pomoc.
  • #7 15487055
    tomi9998
    Poziom 11  
    Do rozwiązania zabrałem się trochę inaczej, na słupie będą wisiały kamery i switch z PoE 4x48V BCS-xPoE6/S 3 wejścia zasilą mi kamery ip a ostatnie antenkę microtic-a a sygnał wyślę do rejestratora w pobliskim budynku szkoły (300 m dalej) przeskoczę ulicę i sąsiednie działki . Czasem może to się trochę przycinać ale nie mam innego wyjścia. Umieszczanie rejestratora w skrzynce naziemnej to kilka zagrożeń - wilgoć zimno , gorąco no i sprzęt może dostać kiedyś nóg ...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem umieszczenia rejestratora IP w skrzynce elektrycznej na zewnątrz, gdzie niskie temperatury mogą wpłynąć na jego działanie. Użytkownicy sugerują zastosowanie grzałki, aby utrzymać stałą temperaturę wewnątrz skrzynki. Istnieją obawy dotyczące wilgoci, zimna i potencjalnych uszkodzeń sprzętu. Jeden z uczestników podzielił się doświadczeniem, że rejestrator umieszczony w skrzynce bez ogrzewania działał przez cztery lata, ale zaznaczył, że to zawsze jest ryzyko. Inny użytkownik zaproponował alternatywne rozwiązanie, polegające na umieszczeniu kamer i switcha PoE na słupie, a sygnał przesyłany byłby do rejestratora w pobliskim budynku, co eliminuje problemy związane z niskimi temperaturami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA