logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hormann Promatic sterowany modułem GSM-5 Satel?

adamssnet 13 Maj 2016 15:52 1776 8
  • #1 15670565
    adamssnet
    Poziom 7  
    Witam szanownych forumowiczów,
    posiadam bramę wjazdową Hormann Promatic i chciałbym zintegrować ją z modułem GSM-5 firmy Satel aby wyzwalać bieguny bramy za pomocą sms.
    Według schematu bramę można wysterować na pomocą sterowników impulsowych z zestykiem zwiernym (beznapięciowym) natomiast przekaźnik w module gsm-5 działa jako OC więc potrzebuję coś pomiędzy, czy może ktoś się już spotkał z takim podłączeniem.
  • #2 15670889
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 15672254
    adamssnet
    Poziom 7  
    a masz jakiś konkretny przekaźnik?
  • #4 15672284
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 15672289
    adamssnet
    Poziom 7  
    np: awz 510 pulsar,
    proszę sprawdź mój sposób podłączenia:
    z gsm-5 z wyjścia OUT1 - do przekaźnika +-
    z gsm-5 zasilanie 12V - do przekaźnika +-

z przekaźnika NC - brama
    z przekaźnika C - brama
  • #6 15672298
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 15672334
    adamssnet
    Poziom 7  
    Dzięki za pomoc :)
  • #8 17396530
    kiryk81
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Potrzebuję podpiąc sterownik wfi do bramy Hormann promatic 3 aby móc otwierac i zamykac bramę za pomocą aplikacji w smartfonie. Poniże 2 zdjęcia. Sterownika wifi oraz zdjecie plyty glownej w mojej bramie. Czy ktoś wie jak to ze sobą połaczyć ? Sterownik generuje impuls włacznika na 1 sek. Oczywiście wiem jak go podpiąć "na ostro" oddzielnie zasilanie 12v i mozna podpiąc dwa przewody do switcha w płycie głównej. Chciałbym to jednak zrobić bez lutowania/ingerencji w płytę główną bramy. jak podpiąc ten sterownik wifi pod obecne styki w płycie głównej bramy.Hormann Promatic sterowany modułem GSM-5 Satel?Hormann Promatic sterowany modułem GSM-5 Satel?
  • #9 17399241
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3642
    Styki NO i COM z Satela podpinasz pod zaciski 21 i 20 (czyli pierwszy i drugi od prawej) za czarnej 4- zaciskowej listwie (da dole obok przycisków). Jeśli nie masz firmowego przycisku ściennego - możesz też podpiąć je do dużych kolorowych zacisków sprężynowych - do pierwszego i drugiego od lewej (czarny i czerwony pośrodku płytki z symbolem włącznika).
    Zasilanie Satela jest na 12V - więc albo użyjesz małego zewnętrznego zasilacza, albo (bo Hormann wydaje 24V DC) zastosujesz stabilizator obniżający napięcie podpięty do w/w małej czarnej 4-śrubowej listwy zaciskowej - zaciski 5 (drugi od lewej) - +24V, zacisk 20 (pierwszy od prawej) - masa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik forum poszukuje sposobu na integrację bramy wjazdowej Hormann Promatic z modułem GSM-5 firmy Satel, aby umożliwić sterowanie bramą za pomocą SMS. W odpowiedziach zasugerowano użycie przekaźnika z cewką 12VDC, który powinien być podłączony pomiędzy wyjściem OC modułu GSM-5 a zasilaniem bramy. Użytkownicy podali konkretne modele przekaźników oraz szczegóły dotyczące podłączenia, w tym wykorzystanie styków NO i COM. Dodatkowo, inny użytkownik zapytał o podłączenie sterownika WiFi do bramy Hormann Promatic 3, co również zostało omówione, z zaleceniem podłączenia do odpowiednich zacisków na płycie głównej bramy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA