Witam, działka 20mx25m ogrodzona siatką żadnych wysokich słupów, drzew na działce nie mam aby coś powiesić wysoko. Mam prąd w blaszaku (garaż), sąsiadów w pobliżu nie ma. Jak zabezpieczyć materiały budowlane, które będą leżały na działce (drzewo na dach, itp.) Wiem, że zdarzały się w tej okolicy kradzieże materiałów z działek i blaszaków. Do działki mam 10min samochodem.
Czy takie zestawy jak
SATLINK SL-G10D do tego czujnik PIR, drzwi, pilot, syrena, zasilacz instrukcja obsługi
lub
Model: ACTIO AC3828
Bezprzewodowy Alarm, System Alarmowy z dialerem GSM, android, iPhone, Czujka PIR, Kontaktron, 2x pilot
spełnią swoja rolę.
Lub gdzie korzystnie kupić jakiś zestaw
Czy mogę czujkę PIR umieścić na niższej wysokości np. 120cm i będzie ona spełniało swoje zadanie. Widziałem, że chodzą po działce koty.
A, może darować sobie czujki PIR w terenie i użyć samych kontaktronów i je zamontować w materiale ?
I czy samodzielnie można czujki wewnętrzne zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi deszcz itp. i będą dalej działały ?
To tylko moje przemyślenia- czekam na propozycje.
Nie chcę wydawać dużych pieniędzy aby nie być stratnym w przypadku aktu wandalizmu. Pozdrawiam
Czy takie zestawy jak
SATLINK SL-G10D do tego czujnik PIR, drzwi, pilot, syrena, zasilacz instrukcja obsługi
lub
Model: ACTIO AC3828
Bezprzewodowy Alarm, System Alarmowy z dialerem GSM, android, iPhone, Czujka PIR, Kontaktron, 2x pilot
spełnią swoja rolę.
Lub gdzie korzystnie kupić jakiś zestaw
Czy mogę czujkę PIR umieścić na niższej wysokości np. 120cm i będzie ona spełniało swoje zadanie. Widziałem, że chodzą po działce koty.
A, może darować sobie czujki PIR w terenie i użyć samych kontaktronów i je zamontować w materiale ?
I czy samodzielnie można czujki wewnętrzne zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi deszcz itp. i będą dalej działały ?
To tylko moje przemyślenia- czekam na propozycje.
Nie chcę wydawać dużych pieniędzy aby nie być stratnym w przypadku aktu wandalizmu. Pozdrawiam