logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór internetu LTE: Plus, Play czy Orange dla domu? Opinie i doświadczenia

dariusz343 13 Sie 2016 18:46 948 4
REKLAMA
  • #1 15866558
    dariusz343
    Poziom 2  
    Witam,
    Z racji, że w mojej okolicy nie ma zadnego normalnego dostawcy internetu, musze wybrac internet lte dla domu. Mam wybor miedzy: play, orange i plus. Prawde mowiac naczytalem sie strasznych opinii na ten temat i kompletnie nie wiem na co mam sie zdecydowac. W domu z internetu korzystaja co najmniej 3 osoby (przegladanie stron, facebooka, youtuba, sciaganie plikow itd.) Wiem, ze musimy sie zgodzic na pewne ustepstwa, jednak jakby mogl ktos podpowiedziec, ktorego operatora mam wybrac. Dodam jeszcze, ze mam telewizje w cyfrowym polsacie smartdom.

Powiedzcie mi jeszcze, skad tak negatywne opinie na temat internetu lte? Czy tak latwo jest zuzyc ten miesieczny pakiet czy chodzi o cos innego?
  • REKLAMA
  • #2 15866593
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 594
    dariusz343 napisał:
    Powiedzcie mi jeszcze, skad tak negatywne opinie na temat internetu lte?
    Pewnie z niewiedzy.
    dariusz343 napisał:
    Czy tak latwo jest zuzyc ten miesieczny pakiet czy chodzi o cos innego?
    Tak, łatwo.
    Dorzuć do obecnej usługi LTE i testuj.
    Najlepiej przetestować wszystkich potencjalnych dostawców LTE we własnej okolicy.
  • REKLAMA
  • #3 15866604
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5805
    Zacznij od podania lokalizacji. Masz TV Sat w CP ale czasami nie bierz oferty z CP. Z programu SmartDom można skorzystać w Plusie i jak już wybrałbyś internet z Grupy Solorza to bierze się ofertę Plusa przez internet ze zniżką 50% na SmartDom, tutaj jest lepszy sprzęt i na własność. Po podaniu lokalizacji , można pomyśleć o ofertach i testach. A LTE działa różnie i wszystko wyjaśnią testy operatorów. Plus/CP oraz Play mają często przeciążone BTS-y a i w Orange /T-Mobile prędkości spadają.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 15866644
    dariusz343
    Poziom 2  
    Mieszkam w Białymstoku na osiedlu Białostoczek. Pod względem internetu jest to pustynia. Co do sprzętu chodziło mi m.in o router.
  • #5 15866667
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5805
    Zacznij od podania swojej lokalizacji, bez tego trudno coś doradzić. Lokalizacja pozwala sprawdzić zasięg operatorów oraz odległość od ich stacji bazowych. To podstawa do testów.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA