Witam
Czy moż[/b]e mi ktoś pomóc jakiej mocy pompę obiegową CO Mam kupić.
Posiadam w domu kocioł z podajnikiem 31 kW, instalacja w układzie otwartym. ogrzewa około 100 m
Obok domu mam wyremontowany pomieszczenie gospodarcze, , ( remont łącznie z wyciepleniem i takie tam).
Chciał bym teraz ogrzewać ten budynek z kotła w domu.
W instalacji domowej zawór 4 drożny, pompka obiegu.
teraz jestem w trakcie modernizacji instalacji w kotłowni.
Z 2 wyjścia zasilanie z pieca( niezależne od 4 drogówki) poprowadziłem krótki obieg na wymiennik ciepła 35 kW., ten obieg obsługuje 2 pompka obiegowa , oczywiście również w układzie otwartym.
Teraz chcę przekopem w ziemi przeprowadzić do 2 budynku układ zamknięty.
Nie wiem jaką pompę muszę kupić, jeżeli odległość w poziomie między piecem a 2 budynku jest 35 metrów, a w pionie instalacja będzie na wysokości 3 ,25 metra.
Planuje wodną nagrzewnice volcano.
Bedę wdzięczny za jakąś poradę
Czy moż[/b]e mi ktoś pomóc jakiej mocy pompę obiegową CO Mam kupić.
Posiadam w domu kocioł z podajnikiem 31 kW, instalacja w układzie otwartym. ogrzewa około 100 m
Obok domu mam wyremontowany pomieszczenie gospodarcze, , ( remont łącznie z wyciepleniem i takie tam).
Chciał bym teraz ogrzewać ten budynek z kotła w domu.
W instalacji domowej zawór 4 drożny, pompka obiegu.
teraz jestem w trakcie modernizacji instalacji w kotłowni.
Z 2 wyjścia zasilanie z pieca( niezależne od 4 drogówki) poprowadziłem krótki obieg na wymiennik ciepła 35 kW., ten obieg obsługuje 2 pompka obiegowa , oczywiście również w układzie otwartym.
Teraz chcę przekopem w ziemi przeprowadzić do 2 budynku układ zamknięty.
Nie wiem jaką pompę muszę kupić, jeżeli odległość w poziomie między piecem a 2 budynku jest 35 metrów, a w pionie instalacja będzie na wysokości 3 ,25 metra.
Planuje wodną nagrzewnice volcano.
Bedę wdzięczny za jakąś poradę