Witam, posiadam kompresor śrubowy EcoAir F42 z trzycylindrowym silnikiem deutza f3l1011. Problem jest taki, że kompresor, po zamknięciu zaworów, nie upuszcza powietrza przez mały zaworek, tylko wyrzuca nadmiar przez główny zawór bezpieczeństwa, co skutkuje też wyrzuceniem mgiełki oleju, co jest dokuczliwe gdy potrafi upuszczać tak do kilkunastu razy po zamknięciu zaworu i wszystko dookoła jest zasikane olejem.
Myślałem, że jest to wina złych ustawień ciśnienia otwierającego te zawory ale przestawiałem wielokrotnie i bez żadnego skutku.
Może trzeba wymienić te zaworki? Mogą być już wysłużone, maszyna ma ponad 2000mth.
Czy może to być wina tego, że mam niepodłączony zegar ciśnienia? Choć otwarcie zaworu odbywa się całkowicie mechanicznie, więc nie powinno mieć to wpływu.
Poniżej wrzucam zdjęcia jak to wygląda.
Jeszcze pytanie do czego służy ten przekaźnik na silniku na załączonym zdjęciu?
Proszę o pomoc i radę co z tym zrobić.
Pozdrawiam.
Myślałem, że jest to wina złych ustawień ciśnienia otwierającego te zawory ale przestawiałem wielokrotnie i bez żadnego skutku.
Może trzeba wymienić te zaworki? Mogą być już wysłużone, maszyna ma ponad 2000mth.
Czy może to być wina tego, że mam niepodłączony zegar ciśnienia? Choć otwarcie zaworu odbywa się całkowicie mechanicznie, więc nie powinno mieć to wpływu.
Poniżej wrzucam zdjęcia jak to wygląda.
Jeszcze pytanie do czego służy ten przekaźnik na silniku na załączonym zdjęciu?
Proszę o pomoc i radę co z tym zrobić.
Pozdrawiam.