Witam. Odnawiam moją wsk 175 w której zamontowałem już zapłon bezstykowy zasilany z akumulatora 12V z którego działania jestem zadowolony i pozostało mi tylko ładowanie do ogarnięcia. Jak narazie wymieniłem dodatkową cewkę ładowania (na główną z innej prądnicy wsk) którą spiąłem szeregowo z cewką główną ładowania a je obie równolegle do cewek które były od oświetlenia oraz odciąłem je od masy. Efektem końcowym są 2 przewody z prądem przemiennym o napięciu 20-kilku V i prądzie 7A(na wolnych obrotach) do których podpiąłem tymczasowo mostek prostowniczy z którego spokojnie można zasilać żarówkę H4 (silnik aż przygasa)czyli mocy mi wystarczy . Teraz potrzebuje regulatora napięcia takiego co wytrzyma bez problemu takie natężenie prądu. Rozwiązanie takie jest np w chińskich skuterach ale tamte regulatory nie wytrzymają takiego prądu a większość dużych motocykli ma regulatory trójfazowe. I teraz pytanie czy ktoś wie jak dobrać taki regulator? Ważne żeby był w miarę dostępny i nie kosztował majątku. Z góry dzięki za pomoc.