Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki Swift 1.0 2000r - Mój swift 1.0 200r nie odpala.

pawela122 30 Jun 2017 21:53 3960 11
  • #1
    pawela122
    Level 11  
    witam
    Czy ktoś pomoże w temacie problemów z odpalaniem Suzuki Swift 1.0 2000r.Auto miało problemy z odpalanie na ciepłym silniku.Jesli troszkę wystygło paliło na strzała.Teraz już wogóle nie pali.Wtrysk nie podaje paliwa.Pompa paliwa działa.Auto odpala na dezodorant.Gdzie szukać przyczyny????
    Wtrysk DENSO
  • #2
    panstalin2
    Level 20  
    Pompa paliwa w zbiorniku pracuje ?
    Jest iskra ?
  • #3
    pawela122
    Level 11  
    pompa pracuje iskra jest,kable i swiece wymienione.Auto odpala na dezodorancie więc wychodzi na to że wtrysk nie podaje paliwa.Tylko gdzie szukać przyczyny tego????
  • #6
    panstalin2
    Level 20  
    Ciśnienie paliwa jest na listwie wtryskowej ?
    Odkręć wąż od listwy paliwowej włóż do butelki i włącz kilka razy zapłon , sprawdź czy leci paliwo do butelki .
  • #7
    ptr92
    Level 18  
    Może masz dwie usterki? Sprawdź czy masz plusa na jednym z pinów wtryskiwacza. Warto sprawdzić jeszcze impuls masowy ze sterownika silnika na wtrysk (drugi pin)
    A jak problemy były z odpalaniem na ciepłym silniku, to może przekaźnik od pompki paliwa jest wypalony i nie ma odpowiedniego ugięcia
  • #8
    pawela122
    Level 11  
    ten silnik nie ma listwy wtryskowej bo to jest jednopunktowy wtrysk.Znalazłem też info że może być winny rezystor wtrysku.Gdzie jest przekaźnik pompy paliwa.Dodam iż na ciepłym jak nie chciał zapalić wystarczyło go zapalić na popych i normalnie silnik pracował.
  • #9
    ptr92
    Level 18  
    to w takim razie musisz mieć duży spadek napięcia albo na masach albo na plusie. Weź miernik i pomierz między minusem akumulatora a silnikiem. nie powinno być więcej niż 1V.
    Kiedyś miałem przypadek w jakimś azjacie, że na przekaźniku głównym był taki spadek, że jak sterownik miał załączyć wtryski rozłączało komunikację ze sterownikiem
  • #11
    panstalin2
    Level 20  
    Wymień kabel od klemy - akumulatora co jest do zgniłej budy przykręcony .
  • #12
    pawela122
    Level 11  
    znajomy wymienił wtrysk i auto narazie pracuje normalnie.