Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router Huawei B315s-22 nie działa poprawnie po próbie resetu

loducth0 29 Aug 2017 20:04 12492 2
    loducth0
    Level 2  
    Witam!
    Posiadam router Huawei B315s-22 od już ponad roku. Jakiś czas temu już miałem raz z nim problem, po prostu gdy został odłączony od prądu (z powodu burzy) po ponownym uruchomieniu świeciła się tylko dioda od zasilania, router został oddany do serwisu i naprawiony (wgrany nowy soft), z tego co czytałem jest to częste w tym modelu. Tym razem problem wygląda trochę inaczej. Początkowo zresetowałem go przez stronę routera lecz po tym nie chciał połączyć z internetem, ale też nie wołał o pin, diody świeciły tak jakby już był wpisany i wskazywały na to że jest dobry zasięg, lecz na stronie pisało że jest brak zasięgu. Postanowiłem go zresrtować za pomocą przycisku reset (niestety nie spojrzałem najpierw do instrukcji i zrobiłem to przy wyłączonym routerze, tak było w moim poprzednim). Gdy go włączyłem zaświeciła się tylko dioda zasilania i raz na jakiś czas mrugała w nieregularnym czasie, odczekałem kilka chwil po czym przytrzymałem przycisk zasilania żeby go włączyć i zapaliła się dioda od zasilania, czerwona dioda wskazująca na to że trzeba wpisać pin lub nie wykrywa karty sim i druga i trzecia dioda sygnalizująca zasięg, pierwsza nie świeci. Próbowałem go resetować wg. instrukcji, restartować go i ciągle to samo. W internecie nie mogłem znaleźć rozwiązania. Zanim go oddam do serwisu chciałbym się upewnić czy sam go nie mogę jakoś naprawić, będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi jak go przywrócić do sprawności.Router Huawei B315s-22 nie działa poprawnie po próbie resetu
    loducth0
    Level 2  
    Właśnie nie mam z nim żadnej łączności, przez LAN też, zapomniałem o tym napisać.