logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprężarka działa na przedłużaczu a prosto z gniazda wywala bezpiecznik

kasper_7 18 Lis 2017 17:39 3408 5
REKLAMA
  • #1 16832358
    kasper_7
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem z kompresorem. Gdy jest podłączony do przedłużacza to działa, a do tego samego gniazda, bez przedłużacza wywala B16. Po sprawdzeniu w kostce pod deklem kompresora pokazuje 230V, między N a obudową. Kompresor Air Press, nowy wyjęty z kartonu. Instalacja w garażu również nowa zrobiona rok temu. Nie wiem czy odsyłać kompresor, czy jest coś nie tak w instalacji. Bo jeśli się okaże że kompresor jest dobry to zapłacę bez sensu za przesyłkę w dwie strony. Aha, w domu sąsiada w garażu kompresor działa, jednak w gnieździe do którego podłączyłem kompresor, N jest z lewej, a L z prawej. Czyli na odwrót.
  • REKLAMA
  • #2 16832383
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5165
    Sprawdzic kabel sieciowy kompresora !!! Ciągłość PE i kolory przewodó we wtyczce. Sprawdzić PE gniazda w garażu ! Przedłużacz prawdopodobnie dwużyłowy !

kasper_7 napisał:
    , N jest z lewej, a L z prawej. Czyli na odwrót.
    To akurat bez znaczenia.
  • REKLAMA
  • #3 16832399
    REMUR.
    Poziom 27  
    Ocena: 254
    kasper_7 napisał:
    Aha, w domu sąsiada w garażu kompresor działa, jednak w gnieździe do którego podłączyłem kompresor, N jest z lewej, a L z prawej

Krzysztof Kamienski napisał:
    To akurat bez znaczenia.

W tym wypadku ma znaczenie. To znaczy że jest przebicie do macy, wychodzi na to że w fabryce nie wykonano pomiaru zerowania, a to znaczy że urządzenie ma wadę fabryczną.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16832533
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 16917092
    kympol
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    @kasper_7 możesz napisać jak lub czy, rozwiązałeś problem z kompresorem. Co było przyczyną wybijania bezpiecznika.
REKLAMA