Witam serdecznie. Jak przerobić grzałke z 230 na 110v?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamRebellionArts napisał:20 W transformator do grzałki ?? Zastanów, się jakie bzdury piszeszNajlepiej takim oto tranformatorem:
Krzysztof Kamienski napisał:Jaka jest wydajność prądowa tego gniazdka 110V ?? Nie do maszynki do golenia tylko ? Zakup grzałke amerykańska na ebayu lub Ali Express na 110 V.
https://www.amazon.com/Norpro-Instant-Electric-Immersion-Heater/dp/B01M0Q84BR
RebellionArts napisał:20 W transformator do grzałki ?? Zastanów, się jakie bzdury piszeszNajlepiej takim oto tranformatorem:Poza tym nie wiesz, czy Autor ma w tym gnieździe prąd stały czy przemienny.
Krzysztof Kamienski napisał:czy Autor ma w tym gnieździe prąd stały czy przemienny.
RebellionArts napisał:Albo zaczniesz pisać z sensem, albo lepiej odpuść sobie...może zmęczony i śpiacy jesteś.To była tylko propozycja obniżenia napięcia, skoro nie wiedziałem po co autorowi mniejsze napięcie do grzałki to niczego więcej nie proponowałem, ale z miłą chęcią wkleiłem link pierwszego lepszego tranformatora 230V -110V bo i tak przy przeróbce elektroniki do grzałki wszystkie elementy podległy by zamianie, więc nie było nawet o co myśleć czy ma 20W czy 2kW