Dzień dobry, na wstępie powiem, że mam dużo chęci i sporo mniej wiedzy na temat elektroniki i w zasadzie znam podstawy. Posiadam głośnik bluetooth, ładowany z sieci, parametry ładowania to 9.5V/2.2A. Bardzo bym chciał zbudować ,,układ,, umożliwiający ładowanie głośnika z powerbanka. Pomyślałem o zastosowaniu przetwornicy step-up z 5V na 9.5V. Może już tutaj mój pomysł nie ma prawa bytu, więc proszę o wyprowadzenie z błędu. Jednak, aby taki głośnik ładował się w rozsądnym czasie to stwierdziłem, że potrzebuję w powerbanku portu z prądem chociaż 3A, wtedy będę miał 15W przy 21W oryginalnej ładowarki, chyba tragedii nie ma. I teraz tak, jest wiele power banków, które mają porty QuickCharge i parametry takich portów to:
-5V-6.5V/3A
-6.5V-9V/2A,
-9V-12V/1.5A
Wiem, że aby taki port dał większe napięcia potrzebuje urządzenia kompatybilnego. Domyślnie daje 5V. Ale czy ktoś wie lub jest w stanie stwierdzić na podstawie wiedzy o elektronice tworzącej QuickCharge jaki maksymalny prąd da port (przy 5V) gdy podłączone jest urządzenie nie obsługujące QC? Czy będą to te 3A, czy może mniej? Z góry dziękuję za pomoc
-5V-6.5V/3A
-6.5V-9V/2A,
-9V-12V/1.5A
Wiem, że aby taki port dał większe napięcia potrzebuje urządzenia kompatybilnego. Domyślnie daje 5V. Ale czy ktoś wie lub jest w stanie stwierdzić na podstawie wiedzy o elektronice tworzącej QuickCharge jaki maksymalny prąd da port (przy 5V) gdy podłączone jest urządzenie nie obsługujące QC? Czy będą to te 3A, czy może mniej? Z góry dziękuję za pomoc