logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Milwaukee C18PD - przerywa pracę, słabe obroty po uderzeniu

Xyloon 26 Lis 2018 19:27 5940 7
REKLAMA
  • #1 17587416
    Xyloon
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Wkrętarka Milwaukee C18PD po kilku minutach przestaje reagować na wcisnięcie spustu. Kiedy wciśnie się spust i lekko się w nią uderzy, wtedy zaczyna działać ale jakby bez mocy (wolno i słabo kręci).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17589845
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15542
    Same ogniwa w jakim są stanie?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 17589870
    Xyloon
    Poziom 9  
    Baterii uzywamy na przemian w wielu wkrętarkach i w innych jest w porządku. Rozbieralem ją ale nie znalazłem zadnego luźnego kabla. Nawet kiedy nie działają obroty to podswietlenie działa czyli to nie styki baterii. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Najczesciej dzieje sie to po uzyciu przełącznika prawo-lewo
  • REKLAMA
  • #5 17589884
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2053
    Xyloon napisał:
    Najczesciej dzieje sie to po uzyciu przełącznika prawo-lewo

Rozbierz przełącznik, wyczyść styki może będzie dobrze.
  • #6 17590414
    Xyloon
    Poziom 9  
    Dodam jeszcze tylko ze kiedy wcisnie sie spust i delikatnie ruszy uchwytem wiertarskim to zaczyna kręcić
  • #7 17590465
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5167
    ta_tar napisał:
    Rozbierz przełącznik, wyczyść styki może będzie dobrze.
    Może ?? :D A może tak zwyczajnie i po chamsku kończą się szczotki ?
    @Xyloon sprawdzałeś ?
  • REKLAMA
  • #8 17590985
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2053
    Skoro autor pisze że dzieje się to po użyciu przełącznika prawo-lewo to możemy podejrzewać że on jest winny. Musi ją rozebrać i wszystko posprawdzać - przełącznik, wyłącznik spustowy, szczotki jak i inne połączenia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Wkrętarka Milwaukee C18PD przestaje reagować na spust po kilku minutach pracy, a po lekkim uderzeniu zaczyna działać, ale z niską mocą. Użytkownik sprawdził połączenia kabli i stwierdził, że podświetlenie działa, co sugeruje, że problem nie leży w styku baterii. Zauważono, że problem występuje najczęściej po użyciu przełącznika prawo-lewo. Użytkownicy sugerują rozebranie przełącznika i sprawdzenie styków, a także kontrolę szczotek silnika jako potencjalnych przyczyn problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA