Witam !!!
Jakiś czas temu kupiłem od księdza Eltronowskie kolumny za 150 zł
Myśle że za dwie paczki do nie dużo tym bardziej że ksiądz zmieniał głośniczki w tych kolumnach na nowe
Przez dłuższy czas stały w garażu , troche grały i się kurzyły . Nie miałem natchnienia żeby zacząć je przerabiać
Któregoś dnia wszedłem na forum i zauważyłem post Kolegi Toadiego
''Eltrony Reaktywacja '' Postanowiłem żę zrobie coś podobnego o podobnych wymiarach bo stare duże eltrony były bardzo ciężkie i wyglądały ja TRUMNY (Ochydnie) !!!
WYMIARY :
Głę - 40 cm
Wys - 90 cm
Szer - 40 cm Przednia ścianka), (Tylna ścianka troche węższa 36 cm w celu poprawienia wyglądu)
Całość zrobiona z płyty Płyta Wiórowej 18 mm
Konstrukcja jak widać w kształcie trapezu , jaki oczywiście mają estradówki
Całość obita czarnym materiałem do kolumn . Na przedniej ściance krata troche cieńka ale zamierzam ją zmienić !!! ( W moim małym miasteczku nie mogłem innej dostać
)
Głośniki :
2 Kolumny Po:
2 x TONSIL GD 30/50 Nówki
1 x Jakiś piezak (Nie było mnie stać na nic lepszego prosze o wyrozumiałość)
Jak to gra ??
I tu wielu z was się zdziwi
Grają 100 razy lepiej od orginalnych !!! Wierzcie mi lub nie ale to prawda a słuch mam dobry . Bas w tych kolumnach jest szybki , daje po klacie i to nieźle . Całość napędzam eltronem 60 . W plenerze też grają super 

Nie zamierzam ich sprzedać jest to moja pierwsza poważniejsza konstrukcja do której sie bardzo przyłożyłem . Jestem bardzo zadowolony i ciesze się żę zrobiłem je sam bez niczyjej pomocy . Planuje teraz do tych kolumn zrobić subbasa na 2 x 15 '' STX . Ale narazie brak kaski . W rzeczywistośći kolumna wygląda lepiej bo te zdięcia są troche rozjaśnione. Ale zawsze coś widać
Komentarze mile widziane . Przy okazji chciałbym wszystkim użytkownikom forum bardzo podziękować za pomoc . Bo dzięki wam zaczeła się moja przygoda z kolumnami . Pozdrawiam i zachęcam do przeróbki eltronów 

Krata tylko przyłożona bo jest troche za cieńka
Bedzie lepsza
I ko;lumny się troszke okurzyły bo stały w garażu a to normalne
Jakiś czas temu kupiłem od księdza Eltronowskie kolumny za 150 zł
WYMIARY :
Głę - 40 cm
Wys - 90 cm
Szer - 40 cm Przednia ścianka), (Tylna ścianka troche węższa 36 cm w celu poprawienia wyglądu)
Całość zrobiona z płyty Płyta Wiórowej 18 mm
Konstrukcja jak widać w kształcie trapezu , jaki oczywiście mają estradówki
Głośniki :
2 Kolumny Po:
2 x TONSIL GD 30/50 Nówki
1 x Jakiś piezak (Nie było mnie stać na nic lepszego prosze o wyrozumiałość)
Jak to gra ??
I tu wielu z was się zdziwi
Fajne? Ranking DIY